Salut

Des de l’àrea de Salut de l’Ajuntament de Sant Hilari treballem bàsicament en dues línies: la protecció i la vigilància de la salut, portant a terme activitats de vigilància i control sanitari en diferents sectors, i la promoció de la salut, amb accions d’àmbits diversos adreçades a diferents grups de població.

Promoció de la salut

arrow
arrow
Condicions de vida

Condicions de vida

Les condicions de vida són l’entorn quotidià en què les persones neixen, creixen i conviuen, i les actuacions del consistori en aquest àmbit tenen una relació directa amb la seva salut.

 

Estils de vida

Estils de vida

L’estil de vida és el conjunt de comportaments i actituds d’una persona; la seva manera de viure. Aquests patrons de comportament estan condicionats, en bona part, per les característiques individuals, les interaccions socials i les condicions de vida socials, econòmiques i ambientals.

Reducció de les desigualtats

Reducció de les desigualtats

Els principals factors de desigualtat estan relacionats amb l’edat, la classe social, el gènere i el territori o l’ètnia de procedència. La combinació d’aquests factors provoca oportunitats i recursos diferents que a vegades ens entorpeixen la salut. Per disminuir aquestes desigualtats, cal actuar.

 

 

Protecció i vigilància de la salut

arrow
arrow
Xarxa de refugis climàtics de Sant Hilari

Xarxa de refugis climàtics de Sant Hilari

Què és un REFUGI CLIMÀTIC?

Els refugis climàtics s’han definit com a espais -interiors o exteriors- que proporcionen confort climàtic i que s’activen en situació d’emergència generada per la calor o fred, però que, fora d’aquests episodis, tenen altres finalitzats. La població a la qual es dirigeixen és, sobretot, la més vulnerable a la calor o al fred, però no són equipaments sensibles o assistencials.

Alerta de productes cosmètics, productes de cura personal i biocides

Alerta de productes cosmètics, productes de cura personal i biocides

Consulta aquí el llistat de productes que poden causar riscos per a la salut dels consumidors/es

 

Sanitat ambiental

Sanitat ambiental

Les actuacions en sanitat ambiental van dirigides a la vigilància dels factors de risc —físics, químics i biològics— presents en el medi i la seva possible repercussió sobre la salut de la població. Així, realitzem, per exemple, el control de la salubritat en instal·lacions amb risc de legionel·losi.

Aigua de consum humà

Aigua de consum humà

Sabem que a Sant Hilari l’aigua és un bé abundant i de qualitat, però això no treu que calgui un control per garantir la seva salubritat des que es capta fins que arriba a l’aixeta del consumidor final. Per tant, periòdicament portem a terme l’avaluació i el control de la qualitat de l’aigua que arriba a casa.

Establiments públics i indrets habitats

Establiments públics i indrets habitats

A Sant Hilari vigilem la salubritat d’edificis i de locals d’habitatge i de convivència humana per eliminar els riscos que s’hi puguin detectar. Concretament, controlem i gestionem la salubritat de piscines d’ús públic, encarreguem el control de la salubritat de les sorreres infantils, encomanem accions pel control integrat de plagues urbanes, i vetllem per la gestió de riscos derivats de la presència del mosquit tigre.

Seguretat alimentària

Seguretat alimentària

La higiene dels aliments és bàsica a l’hora de poder-ne garantir la seguretat per a les persones que els consumeixen. Ha de començar a l’inici de la cadena alimentària —amb les normes d’higiene per als professionals— i arribar fins a casa, on cal seguir els consells d’higiene domèstica. La tasca de l’Ajuntament consisteix a promoure la divulgació dels coneixements de seguretat alimentària en l’àmbit municipal.

Taula Sectorial de sanitat

Taula Sectorial de sanitat

Per tenir una visió directa de la realitat de tot allò que envolta els serveis sanitaris del municipi, trimestralment es reuneix la Taula Sectorial de Sanitat, formada per representants del consistori i els diferents serveis sanitaris que actuen al municipi. A més, hem dissenyat i posat a disposició de la ciutadania un full de suggeriments, que us podeu descarregar aquí.

CAP i farmàcies

arrow
arrow

CAP (Centre d’atenció Primària)

Informació bàsica:

Adreça: C/ Girona s/n 17403 Sant Hilari Sacalm

 

Telèfon: 972 872 277

 

Correu electrònic: eap_arbucies.girona.ics@gencat.cat

 

Horari: de dilluns a diumenge de 8.00 a 20.00 h (fora d’aquest horari, atenció continuada al telèfon 061 o al PAC Santa Coloma de Farners)

 

 

Farmàcia Muntalt

Informació bàsica:

Adreça: C/ Busquets i Punset, 43, 17403 Sant Hilari Sacalm

 

Telèfon 1: 972 869 049

 

Horari: dill – div de 9.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30. Diss de 9.00 a 13.30

 

 

Farmàcia Broto

Farmàcia Broto, elaboració de fòrmules magistrals, homeopatia, dermofarmàcia, herboristeria i anal·lítiques de sucre, colesterol i triglicèrids.

Campanyes

arrow
arrow
Vespa asiàtica

Vespa asiàtica

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora d’origen asiàtic, detectada a Catalunya a partir de l’any 2012. 

És similar a les vespes autòctones, de les quals es pot diferenciar perquè és més bruna i té una franja groga a l’abdomen

Mosquit tigre

Mosquit tigre

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és una espècie invasora provinent d’Àsia. És de mida petita, de color negre i ratllat de blanc. Té un radi d’acció relativament curt, d’uns 400 m del lloc de cria. Per aquest motiu, si impedim que a casa nostra trobi llocs per criar, normalment en  llocs on s’acumula l’aigua, en serem els principals beneficiats

Setmana sense fum

Setmana sense fum

Cada any l’Ajuntament de Sant Hilari se suma a la Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac