Instal·lacions i equipaments

Aquí detallem la relació d’equipaments de caire esportiu, educatiu, cultural i de salut que la ciutadania té a la seva disposició.

Cultura

arrow
arrow
Casa de Cultura

Casa de Cultura

La Casa de Cultura és el nucli de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Sant Hilari. L’edifici, situat al centre de la vila, va ser inaugurat el 1994 amb la finalitat de promoure l’art i la cultura a nivell local mitjançant la gestió i la coordinació de diferents activitats.

Sala Noble

Sala Noble

La Sala Noble és un espai cultural ubicat al centre del poble, dins l’edifici de la Cooperativa, construït el 1920 com a seu dels roders, un antic ofici que consistia a confeccionar rodells, els quals servien per encercolar embalatges de fusta com ara bótes, barrils, caixes d’arengades…

Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas

Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas

L’actual biblioteca es va inaugurar el 2008 i forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Amb una superfície de 800 m2, la població pot gaudir d’un servei de biblioteca pública adequat a les actuals necessitats, fet que suposa un pas més en la consecució dels objectius culturals, socials i educatius del municipi.

 

Exposicions

Exposicions

A Sant Hilari disposem de dues sales en què acollim exposicions d’art i pintura d’artistes locals i d’arreu del territori. Es tracta de la Sala Polivalent Font Vella, que ocupa part de la planta baixa de l’edifici de Can Rovira, seu de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament, i de la Sala dels Roders, ubicada a l’edifici de la Cooperativa.

Radio Sant Hilari

Radio Sant Hilari

L’emissora local de Sant Hilari neix el 1984 de la mà d’un grup de joves amics que decideixen apostar per una ràdio de qualitat al municipi. S’instal·len en la freqüència 107.3. Actualment hi passen perfils ben diversos de vilatans, que, de manera desinteressada, omplen de contingut aquesta emissora, coneguda com «la veu de les Guilleries».

Aula d’art

Aula d’art

L’Aula d’Art Municipal es va crear fa 30 anys amb l’objectiu de convertir-se en el referent artístic del poble i una pedrera de futurs artistes. Actualment es troba a la tercera planta de la Casa de Cultura i es divideix en quatre espais: l’aula d’adults, l’aula de joves, l’aula infantil i un espai de coordinació i magatzem.

 

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

L’Aula de Música va néixer l’any 1978 i actualment està associada a l’Escola de Música de Vic (EMVIC). Situada al cor del poble, ofereix sensibilització a partir de quatre anys, llenguatge musical, proves d’accés al Conservatori, instrument, classes per a adults, cant coral amb Els petits cantaires (de 6 a 12 anys), combo i orquestra.

Arxiu

Arxiu

L’Arxiu Municipal de Sant Hilari és l’òrgan de l’Ajuntament especialitzat en la gestió, el tractament, la custòdia i la difusió de la documentació. Així, doncs, les seves competències són organitzar la documentació que es genera des de les dependències municipals i vetllar per salvaguardar el patrimoni documental. 

Benestar i salut

arrow
arrow
CAP (Centre d’atenció Primària)

CAP (Centre d’atenció Primària)

Informació bàsica:

Adreça: C/ Girona s/n 17403 Sant Hilari Sacalm

 

Telèfon: 972 872 277

 

Correu electrònic: eap_arbucies.girona.ics@gencat.cat

 

Horari: de dilluns a diumenge de 8.00 a 20.00 h (fora d’aquest horari, atenció continuada al telèfon 061 o al PAC Santa Coloma de Farners)

 

 

Ambulàncies Guilleries

Ambulàncies Guilleries

Informació bàsica:

Adreça: C/ Tres Creus, 27, 17403 Sant Hilari Sacalm

 

Telèfon 1: 972 868 621

Telèfon 2: 972 868 457

 

Correu electrònic: selvainterior@ctscgirona.com

Farmàcia Broto

Farmàcia Broto

Farmàcia Broto, elaboració de fòrmules magistrals, homeopatia, dermofarmàcia, herboristeria i anal·lítiques de sucre, colesterol i triglicèrids.

Farmàcia Muntalt

Farmàcia Muntalt

Informació bàsica:

Adreça: C/ Busquets i Punset, 43, 17403 Sant Hilari Sacalm

 

Telèfon 1: 972 869 049

 

Horari: dill – div de 9.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30. Diss de 9.00 a 13.30

 

 

Oficina de Serveis Socials

Oficina de Serveis Socials

Informació bàsica:

Adreça: Carrer de la Rectoria, 17, 17403 Sant Hilari Sacalm

Horari: de 9.00 a 14.00 h (els dimarts, els dimecres i el segon i quart divendres de mes)

 

Telèfon: 972 872 037

Escoles

arrow
arrow
Escola bressol la Baldufa

Escola bressol la Baldufa

És un centre educatiu públic que ofereix el primer cicle d’Educació Infantil, per a infants de 4 mesos a 3 anys. L’Escola segueix la filosofia Reggio Emilia, que parteix de l’infant com a protagonista de tota acció educativa, respecta i atén les seves necessitats educatives, físiques i emocionals.

Escola Guilleries

Escola Guilleries

L’Escola Guilleries és un centre de titularitat pública que es defineix com una escola catalana, aconfessional, arrelada a l’entorn natural i social, escola verda pionera a Catalunya, inclusiva, activa, participativa i plural.

Institut Anton Busquets i Punset

Institut Anton Busquets i Punset

És un centre públic d’educació secundària que planteja el seu projecte curricular al voltant de quatre eixos: la promoció de l’excel·lència educativa, l’atenció als diferents ritmes d’aprenentatge de l’alumnat, l’obertura del centre a la comunitat educativa i la consciència mediambiental.

Institut Escola Cent Fonts

Institut Escola Cent Fonts

Sorgeix de la fusió de dues escoles concertades (Llar Infantil “Les Cent Fonts” i Col·legi Sant Josep) que el curs 2023-2024 s’integra a la xarxa pública, per donar al poble una opció d’escolarització continuada

Gent gran

arrow
arrow
Can Blat

Can Blat

El Casal d’Avis Can Blat de Sant Hilari és el punt de trobada de la gent gran del poble, i és obert entre setmana de 14.00 a 19.00 h, i els diumenges de 15.00 a 21.00 h, quan se celebra el ball.

Residència de gent gran

Residència de gent gran

La Residència de Sant Hilari Sacalm, creada l’any 2001, ofereix els serveis de centre de dia, amb una capacitat de 25 places (10 de col·laboradores i 15 de privades); residència assistida, amb 54 places (43 de col·laboradores i 11 de privades), i, menjador social, amb 5 places. 

Medi ambient

arrow
arrow
Museu Guilleries

Museu Guilleries

El Museu Guilleries és l’espai d’exposició i conservació del patrimoni històric i paisatgístic de la vila. El seu objectiu és donar a conèixer l’entorn i ajudar a entendre i respectar els valors de les Guilleries per conservar, protegir i millorar el municipi.

Deixalleria

Deixalleria

L’horari d’obertura de la deixalleria de Sant Hilari és el dilluns de 15 a 18 h, de dimarts a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h, dissabte de 9 a 13 h i de 15 a 19 h i diumenge de 16 a 19 h. 

Estació meteorològica

Estació meteorològica

Actualment al poble tenim dues estacions meteorològiques: la primera data de finals del 2019 i està situada a la Bòbila. És gestionada per l’entitat Bojos Pel Temps, les previsions meteorològiques dels quals es difonen per les xarxes socials del poble. En podeu consultar les dades aquí. La segona correspon a l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i també es pot consultar en línia.

Esports

A Sant Hilari ens agrada practicar un estil de vida saludable. És per això que, a part de poder gaudir d’activitats a l’aire lliure en un entorn i clima immillorables, disposem d’un Centre Esportiu Municipal dotat de les millors instal·lacions, que ens permeten fer esport durant tot l’any.

arrow
arrow
Sala de tennis taula

Sala de tennis taula

Disposa de dues taules de joc i llum artificial. Podeu reservar-la per correu electrònic a cemsanthilari@gmail.com o trucant al 972 869 762.

Piscina municipal coberta

Piscina municipal coberta

Hi trobareu una piscina coberta de 25 × 12,5 m i una profunditat d’1,8 a 2,1 m; una piscina petita de 12 × 6 m i una profunditat de 1,05 m amb hidromassatge, una sauna i un bany de vapor.

Piscines municipals exteriors

Piscines municipals exteriors

Hi ha tres piscines: una de 25 × 12,5 m, una de 12,5 × 6 m de menys fonda i una de 4 × 4 m per a la mainada. L’espai també ofereix una gran superfície de gespa per estirar-se, ombra, i servei de bar.

Pistes de tennis i pàdel

Pistes de tennis i pàdel

Hi ha tres pistes de tennis de superfície GreenSet i quatre pistes de pàdel: dues amb parets d’obra i dues de vidre. El Club de Tennis hi organitza competicions i cursets, i les pistes es poden reservar personalment, telefònicament o per Internet.

Sales de Fitnes

Sales de Fitnes

Al mateix centre on hi ha la piscina coberta, disposem d’una sala de fitnes, una de spinning i una on s’hi fan activitats dirigides de tonificació, benestar, cardiovasculars, aquàtiques i d’exterior.

Pavellons poliesportius

Pavellons poliesportius

Tenim dos pavellons poliesportius diferents: un amb pista de parquet i un amb pista de formigó pintada, preparades per al bàsquet, el minibàsquet, el futbol sala, l’handbol, el patinatge i el volei. Disposen de vuit vestidors, llum artificial, marcador electrònic i megafonia. També comptem amb una sala de tennis taula.

Camp de futbol

Camp de futbol

Aquesta instal·lació compta amb un camp de futbol 11 preparat, també, per ser dos camps de futbol 7. Medeix 95 × 55 m i és de gespa artificial. A més, disposa de llum artificial, quatres vestidors grans i un de petit.

Turisme

arrow
arrow
Oficina de turisme

Oficina de turisme

Ubicada a l’edifici històric de Can Rovira, una antiga casa pairal de tres plantes del segle XV, ofereix tota mena d’informació de la vila i convida a descobrir-ne tots els vessants. Al cor de les seves propostes sempre hi ha l’aigua, la natura i el benestar: rutes per indrets d’interès, exposicions o visites al Museu Guilleries.

Museus

arrow
arrow
Can Rovira

Can Rovira

Aquest edifici és una antiga casa senyorial de la família més benestant del nostre poble, la família Gurb. Va ser construït el segle XV per aquesta família. L’any 1995 l’edifici va passar a ser propietat municipal. Posteriorment es va obrir com a oficina de turisme i sales d’exposicions.

Centre Artesà de la Torneria

Centre Artesà de la Torneria

Fes un salt en el temps i viatja al segle XV tot visitant el Centre Artesà de la Torneria, una exposició per conèixer l’evolució que aquest ofici artesà ha patit al llarg de la història. A través de demostracions, podràs presenciar com amb la constància i dedicació dels mestres artesans es pot transformar el tronc d’un arbre en una peça de regal.

Museu Guilleries

Museu Guilleries

El Museu Guilleries és l’espai d’exposició i conservació del patrimoni històric i paisatgístic de la vila. El seu objectiu és donar a conèixer l’entorn i ajudar a entendre i respectar els valors de les Guilleries per conservar, protegir i millorar el municipi.

Ajuntament

arrow
arrow
Ajuntament

Ajuntament

És un dels edificis patrimonials més emblemàtics del nostre municipi. Va ser construït el 1786 sent l’hospital del poble. Posteriorment, la planta semisoterrada va fer la funció d’escola i la planta baixa va continuar albergant durant molts anys els habitatges dels mestres.