El poble

Aquest és un espai pensat perquè pugueu passejar-vos virtualment per la vila de Sant Hilari Sacalm i la història, els personatges i les llegendes que l’han feta única.

arrow
arrow
El municipi

El municipi

Sant Hilari, conegut també com «La vila de les 100 fonts», és un poble tranquil i alhora ple d’activitat, amb passat i també un gran futur, que ha crescut en harmonia amb els ritmes de la terra i de l’aigua. On es viu bé, es respira sa i es conserva l’essència d’un tarannà popular que ens fa singulars i autèntics.

Història

Història

El Sant Hilari d’avui és la suma de totes les transformacions, persones i esdeveniments que han passat al poble des de la seva fundació al segle IX per part dels francs. Conèixer el nostre passat et permetrà entendre el nostre present i estimar el nostre futur.

Personatges

Personatges

Sant Hilari compta amb una llarga llista de personatges il·lustres i emblemàtics que, d’una forma o altra, han contribuït a la millora del poble i a la difusió de la nostra existència com a municipi. Alguns et sonaran segur…

Llegendes

Llegendes

La nostra és una terra de bruixes i de bandolers, de diables i de sants, de roques encantades i de llegendes que expliquen l’origen màgic de la geografia del nostre entorn. Vols escoltar-les?