Projectes i activitats

arrow
arrow

Ensenyaments municipals

El llibret recull l’oferta de cursos lectius i de lleure que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania: cursos d’idiomes, noves tecnologies, musicals, artístics, etc.

 

Projecte Servei comunitari

Projecte Servei comunitari

És un projecte impulsat pel Departament d’Educació amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat de secundària el compromís cívic com un instrument per desenvolupar la competència social i ciutadana. El Servei comunitari permet als alumnes analitzar el seu entorn i comprometre’s en la seva millora, promovent així l’educació en valors i el compromís cívic. 

Programa Comencem l’escola

Programa Comencem l’escola

Es tracta d’un projecte d’acollida i acompanyament dels infants de famílies migrades en l’últim curs del primer cicle d’educació infantil, infantil 2, i en el  primer curs del segon cicle d’educació infantil, infantil 3. Amb l’objectiu de garantir la igualtat de condicions en l’escolarització dels infants del poble. La proposta consisteix a incorporar a l’aula una persona voluntària que parli el català, l’àrab i l’amazic que ajudi tant l’alumne com la família durant el període d’adaptació.

Suport de lleure d’estiu

Suport de lleure d’estiu

Aquest programa ens permet facilitar l’accés a activitats i casals d’estiu als infants d’entre 3 i 14 anys per garantir la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves i oferir un canal de socialització positiva i inclusiva. El projecte es duu a terme en col·laboració amb Càritas Parroquial de Sant Hilari, l’Obra Social La Caixa i els casals d’estiu organitzats per Sportgest, l’Escola Guilleries i la llar d’infants les Cent Fonts i el Col·legi Sant Josep.

Programa Descoberta de l’entorn

Programa Descoberta de l’entorn

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer l’entorn natural de les escoles i sensibilitzar els alumnes sobre la seva importància. Així, treballem la vegetació urbana, la muntanya, la flora i la fauna que s’hi pot trobar, i el valor de conservar els ecosistemes. D’aquesta manera, els alumnes adquireixen bons hàbits, respecte i una actitud positiva envers els elements i els éssers vius que configuren aquests espais de natura i biodiversitat.

Programa Sigues tu

Programa Sigues tu

A Sant Hilari participem al programa Sigues tu, dirigit als centres de primària i secundària de Girona, amb el qual treballem les competències psicosocials de l’alumnat per promoure’n la salut. El programa es basa en l’evidència científica que desenvolupar aquestes destreses és clau per adoptar un estil de vida saludable, i, així, contribuir a reduir, per exemple, l’assetjament escolar, el consum de drogues o l’activitat sexual de risc. Aquest programa es duu a terme gratuïtament en horari lectiu.

Projecte Singular

Projecte Singular

Aquest projecte, que forma part dels programes de diversificació curricular, té com a objectiu augmentar el rendiment escolar dels estudiants amb més dificultats perquè assoleixin el graduat en Educació Secundària, tot motivant el seu interès per un ofici o professió. Així, doncs, des de l’Ajuntament es coordina l’activitat pràctica, que és part de l’adaptació curricular, en diferents equipament municipals i empreses privades del municipi.

Beques Càtedra de l’Aigua

Beques Càtedra de l’Aigua

La Càtedra de L’Aigua, Natura i Benestar, que impulsen conjuntament l’Ajuntament, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat de Girona (UdG), convoquen dos ajuts destinats a estudiants de batxillerat i realitzin el treball de recerca sobre el Patrimoni Natural i Cultural de les Guilleries, especialment els que versin sobre l’aigua i la natura.

Premis Fòrum de Recerca

Premis Fòrum de Recerca

Cada any, l’Ajuntament concedeix aquests premis, destinats als treballs de recerca dels alumnes de Batxillerat de l’Institut Anton Busquets i Punset, amb l’objectiu de promoure la recerca en totes les àrees del coneixement implicant tots els agents que conformen la comunitat educativa. Els alumnes dels treballs guanyadors són els encarregats de representar l’Institut a la Mostra de Treballs de Recerca de la Selva.

Beca Toni Guzmán

Beca Toni Guzmán

És una beca convocada anualment per l’Ajuntament i la família d’en Toni Guzmán, un alumne que va estudiar l’ESO a l’IES Anton Busquets i Punset i que, a causa d’una malaltia degenerativa, va morir a 1r de BTX. La beca pretén reconèixer l’esforç que fan els alumnes premiant el que hagi obtingut la nota més alta en acabar l’ESO i facilitant-li els estudis posteriors.

PFI – Sant Hilari – Arbúcies

PFI – Sant Hilari – Arbúcies

El PFI (Programa de Formació Integrada) d’Arbúcies és un curs d’un any acadèmic que combina la docència i l’acompanyament, adreçat a joves d’entre 15 i 22 anys que no tinguin el graduat en Educació Secundària ni l’accés a cicles formatius. L’objectiu és que els alumnes puguin obtenir aquestes titulacions per seguir estudiant o incorporar-se al món laboral.