20—04—2023

Continua en marxa la campanya ‘Sant Hilari + net’

La guàrdia municipal reparteix tríptics i informa la ciutadania sobre una tinença responsable d’animals

Continua en marxa la campanya ‘Sant Hilari + net’

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va engegar el mes passat la campanya de civisme ‘Sant Hilari + net’ per tal de millorar el civisme al poble.

 

Durant aquest mes la guàrdia municipal reforça la campanya informant la ciutadania sobre com ha de ser una tinença responsable d’animals de companyia.

 

Per una banda, els municipals vigilen que els propietaris de gossos s’ocupin de recollir els excrements de les seves mascotes i els recorden que és obligatori identificar l’animal amb un microxip i inscriure’l al cens.

 

La normativa vigent catalana i municipal obliga a identificar el gos, el gat o la fura amb un microxip en qualsevol centre o clínica veterinària.

 

També s’ha d’inscriure l’animal al cens municipal i al Registre general d’animals de companyia (ANICOM). Tràmit gratuït a través d’instància genèrica (presencialment a l’Ajuntament o al web municipal.

 

Per altra banda, segons el Decret 170/2002, d’11 de juny, les persones titulars de gossos potencialment perillosos i tota persona que els condueixi per espais públics requereixen llicència. Cal fer el tràmit a través d’instància genèrica (presencialment a l’Ajuntament o al web).

Documents adjunts

Notícies