Donem l’esquena al racisme

La taula de ciutadania treballa en el marc de la solidaritat, la igualtat, la cooperació i per tant, el racisme és una de les xacres que cal combatre.

Donem l’esquena al racisme

Aquest any 2020 i a conseqüència de la mort a Minnesota de George Floyd, la taula de ciutadania de Sant Hilari crea un grup de treball per fer accions al municipi per visibilitzar la normalització de les actituts racistes en molts àmbits de la nostra vida i fer-ne pedagogia.

Una de les primeres accions és la redacció d’un manifest de rebuig cap al racisme institucional present arreu i també a casa nostra (a part de la mateixa Taula de Ciutadania, s’ha adherit al manifest les entitats locals: AMPA de l’IES BUsquets i Punset, ANC, Bastoners de les Guilleries, ERC, FEMÚSICAJUNTS, Festhilari, Indrets, Sumate i PIG).

 

Aquest grup de treball ha identificat els esterotips i la rumorologia com una de les problemàtiques que cal combatre. Per aquest motiu ha organitzat 2 tallers (un dirigit a treballador i tècnics municipals i l’altre a les entitats) per donar eines per combatre els rumors a càrrec de Rafel Crespo ( antropòleg i historiador expert en gestió multicultural i tot un referent al nostre país en el tema de la rumorologia al voltant de la població immigrant i col·laborador de la Xarxa Antirumors de Barcelona)

Tornar