Pressupostos participatius

L’any 2017 s’engega a Sant Hilari el procés de participació ciutadana “pressupostos participatius” per implicar a la ciutadania en la decisió sobre una part del pressupost municipal, fent-los partíceps tant a l’hora de formular les propostes com de prioritzar-les.

 

Pressupostos participatius

La primera edició de Pressupostos participatius de Sant Hilari es celebra l’any 2017.

El funcionament del projecte en aquesta primera edició, és a través d’una distribució per barris. Cadascuna de les zones delimitades disposa d’una part del pressupost per a desenvolupar les seves propostes.

 

En la tercera edició, concretament l’any 2019 arriben diverses novetats. Una la de que el pressupost dels barris s’unifica, i la ciutadania pot escollir un o diversos projectes per el municipi. Per altra banda, Sant Hilari compta amb un espai web en el que es gestiona totes les fases d’aquest procés, fins a l’elecció final del projecte.

 

El portal de participació del municipi: https://participa.santhilari.cat

 

És a partir de l’any 2020 la ciutadania no només ha d’escollir una de les propostes, si no que és la mateixa ciutadania la que crea la o les propostes que podran ser escollides .

Durant aquests anys de pressupostos participatius, la ciutadania ha decidit que la inversió es destinés a projectes tan diversos com: remodelació dels parcs infantils, creació del camí peatonal fins a cal sastre, remodelació de la Plaça Moragues, Asfaltat de l’aparcament de la zona esportiva, la col·locació de càmeres lectores de matrícules a les entrades del municipi o millores al pati de l’escola Guillreis.

 

Algunes informacions publicades sobre els pressupostos participatius de Sant Hilari:

 

Edició 2022 – enllaç a la plataforma de participació

Edició 2023enllaç a la plataforma de participació

Documents adjunts

Tornar