08—07—2021

Millorar la Plaça Moragues és l’opció guanyadora dels Pressupostos Participatius 2021

La ciutadania ha escollit un projecte per remodelar la plaça dedicada al General Josep Moragues en la 5a edició dels Pressupostos Participatius i durant el mes d’agost i fins a finals de setembre podrà escollir entre dues propostes de millora.

Millorar la Plaça Moragues és l’opció guanyadora dels Pressupostos Participatius 2021

L’edició d’aquest any dels Pressupostos Participatius de Sant Hilari, que ja és la cinquena, ha culminat amb l’elecció del projecte de millores a la cèntrica Plaça dedicada al General Moragues.

 

L’equip de govern continua apostant per fomentar la participació dels hilariencs i hilarienques en projectes del poble i proposarà dues opcions de remodelació. La ciutadania podrà escollir la que li sembli més adient a través d’un procés de votacions que es farà durant el mes d’agost i fins a finals de setembre.

 

Les cinc propostes amb més nombre de vots han estat l’opció guanyadora de millores a la Moragues (100 vots), la col·locació d’un contenidor d’oli usat i minideixalleria (89 vots), la construcció d’un parc infantil a la plaça Lluís Companys (62 vots), la creació d’una zona de bicis i moto trial (60 vots) i la renovació de l’entrada del municipi (51 vots).

 

Hi han participat 379 persones amb un total de 674 vots i d’aquesta manera es va consolidant el projecte Pressupostos Participatius que s’iniciava l’any 2017. És una bona participació tenint en compte aquest tipus de processos que es mou entre un 3 i un 6 %.

 

Abans d’aquesta fase de votacions es va celebrar la fase de propostes, en la que la ciutadania proposava aquells projectes que creien més interessants pel municipi. Es va procedir a validar les més de 30 iniciatives proposades i 15 van passar a la fase de votació.

 

Durant el mes de juny els hilariencs i hilarienques han pogut conèixer amb més detall les quinze propostes i seleccionar quina o quines consideraven que eren millors per Sant Hilari. El sistema de votacions, com en l’edició anterior, ha estat el de “cistella de la compra” que permet disposar d’un total de 50.000€ fins a esgotar aquest pressupost.

Notícies