30—05—2020

La Taula de Ciutadania commemora el 75è aniversari de l’alliberament de Mauthausen

Una de les línies de treball de la Taula de Ciutadania és el foment de la recuperació de la memòria històrica amb l’objectiu de conèixer el nostre passat i visibilitzar  als protagonistes d’històries diverses  que han sigut sovint marginats  i silenciats per  la història oficial.

La Taula de Ciutadania commemora el 75è aniversari de l’alliberament de Mauthausen

La taula de ciutadania de Sant Hilari Sacalm és un espai de treball participatiu, obert a la ciutadania, en el que es debat i es planifica actuacions relacionades amb la solidaritat, la convivència i la cohesió social.

 

Una de les línies de treball és la que vol promoure la recuperació de la memòria històrica i la defensa dels drets humans i per aquests motius, hem organitzat diferents activitats que ens han permès conèixer realitats diferents com  l’extermini armeni, els crims de lesa humanitat de la  dictadura argentina,  la persecució  del poble gitano durant el nazisme i  la  marginació  històrica de la cultura amaziga en alguns estats.

 

Enguany ses compleixen 75 anys de l’alliberament del Camp de concentració de Mauthausen. L’entrada de les tropes dels EUA es va produir el 5 de maig de l’any 1945, només tres dies abans de la capitulació del Tercer Reich. Per aquest motiu, la Taula de ciutadania ens centrem amb l’objectiu de preservar la memòria històrica d’aquests esdeveniments i ho fem en companyia de la Rosa Toran, historiadora que ha  investigat la deportació i la vida en aquest camp de concentració nazi, en especial dels republicans espanyols.

 

En aquesta pàgina web hem dedicat un apartat en el que podreu trobar l’entrevista que des de la Taula de ciutadania hem fet, a la Rosa Toran, l’article que va publicar a el diari  Público i fins i tot, un article que parla dels germans Artola, hilariencs que van morir al camp de Mauthausen.

Per accedir-hi cliqueu aquí

Notícies