13—01—2022

‘Avui, Sant Hilari’

L’Ajuntament de Sant Hilari impulsa una nova publicació amb motiu de la diada del poble

‘Avui, Sant Hilari’

Tradicionalment, el 13 de gener, patró de Sant Hilari Sacalm, se celebrava amb una gran fira a la plaça de l’Església. Tot just s’estrenava l’any i ja hi havia aquesta data assenyalada al calendari i de l’excusa de comprar i vendre se’n feia festa grossa.

 

Amb el pas dels anys, la celebració ha perdut pes i aprofitem aquest butlletí, que neix avui, per remarcar com és d’important preservar la història del poble.

 

Des de l’Ajuntament agraïm la gran tasca dels historiadors locals que s’han encarregat de deixar constància escrita sobre els orígens i les tradicions de Sant Hilari.

 

La immediatesa de les xarxes socials ens permet compartir notícies i activitats a l’instant, però no tot es pot transmetre amb missatges ràpids.

 

El programa de Festa Major, una tradició de fa dècades, recull articles històrics, fotografies i escrits de les entitats que formen un valuós teixit associatiu pel poble.

 

I ara, el butlletí de la diada vol ser una publicació hivernal, més breu, que el consistori fa arribar a la ciutadania per començar l’any despertant l’orgull hilarienc.

 

Els hilariencs i hilarienques l’heu rebut en paper a les vostres cases i la podeu llegir també en format digital aquí.

Notícies