13—01—2023

2a edició de la revista ‘Avui, Sant Hilari’

S’ha repartit a totes les cases la publicació ‘Avui, Sant Hilari’ amb motiu del patró del poble

2a edició de la revista ‘Avui, Sant Hilari’

S’ha enviat a totes les cases la segona edició de la revista hivernal ‘Avui, Sant Hilari’ amb motiu de la diada del nostre poble. El 13 de gener, en plena “setmana dels barbuts”, se celebrava una fira multitudinària a la plaça de l’Església on es venia de tot, des de productes d’alimentació fins a roba, mantes, bijuteria o ungüents.

 

Era la setmana més freda de l’any i coincidia amb la celebració de diversos sants: Sant Hilari, el dia 13; Sant Pau ermità i Sant Maur, el 15; i Sant Antoni Abat, el 17. Tots ells apareixen representats a les iconografies eclesiàstiques amb grans barbes i d’aquí el nom de la setmana dels barbuts.

 

De la mateixa manera que tot ha canviat molt, també ho han fet les fires. I si abans la gran fira era la del 13 de gener, ara en tenim d’altres com Fira Guilleries amb diferent format. L’Ajuntament ha impulsat aquest mercat de productors de les Guilleries, que enguany arribarà a la sisena edició, amb un objectiu clar: donar a conèixer el territori i els productes locals.

 

Amb la voluntat de mostrar com era abans Sant Hilari i com és ara, l’any passat va néixer aquesta publicació que combina temes històrics i actuals i que dona la paraula a persones que viuen o que van néixer a Sant Hilari.

 

Per acabar, voldríem destacar el teixit associatiu, cultural, esportiu i comercial del nostre poble. Sabem que la història de les entitats, sens dubte, marca l’evolució del municipi i en aquesta revista en destaquem el centenari del Club Esportiu Sant Hilari – Font Vella.

 

Bona diada i molts èxits per Sant Hilari i per als hilariencs i hilarienques!

 

Els hilariencs i hilarienques l’heu rebut en paper a les vostres cases i la podeu llegir també en format digital aquí.

Notícies