17—11—2021

25N: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Del 25 de novembre fins a mitjans de desembre es faran activitats per dir prou a les violències masclistes

25N: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

El 25 de novembre va ser declarat l’any 1981 com a Dia internacional contra la Violència de Gènere i a Sant Hilari es faran actes per visibilitzar aquesta xacra, encara massa present en la nostra societat.

 

L’Ajuntament, l’Associació de dones La Violeta, Gossos K9, el PIG, ERC Sant Hilari i Junts x Sant Hilari organitzen una marxa sorollosa, encesa d’espelmes, actuació musical i lectura del manifest el 25 de novembre.

 

Les activitats s’allargaran fins al desembre amb l’exposició “Lliures i sense por” del 10 al 23 a la biblioteca Soledat Ridaura i amb un taller d’autoprotecció per a dones que impartiran els Mossos el dia 16.

 

Per altra banda, des de la Casa de Cultura i la biblioteca han preparat material gràfic (vídeos, imatges, retalls de premsa, etc.) per als aparadors de l’edifici amb la intenció de fer campanya contra tots els tipus de violència masclista i, en especial, contra aquelles actituds més amagades que es poden detectar abans que arribi la violència física.

 

També s’engega la campanya “Teixim xarxes” que permetrà identificar “espais segurs” per reforçar la xarxa d’atenció i suport a dones que pateixen violència masclista amb la col·laboració de comerços i equipaments municipals.

Notícies