Cultura

arrow
arrow
Casa de Cultura

Casa de Cultura

La Casa de Cultura és el nucli de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Sant Hilari. L’edifici, situat al centre de la vila, va ser inaugurat el 1994 amb la finalitat de promoure l’art i la cultura a nivell local mitjançant la gestió i la coordinació de diferents activitats.

Sala Noble

Sala Noble

La Sala Noble és un espai cultural ubicat al centre del poble, dins l’edifici de la Cooperativa, construït el 1920 com a seu dels roders, un antic ofici que consistia a confeccionar rodells, els quals servien per encercolar embalatges de fusta com ara bótes, barrils, caixes d’arengades…

Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas

Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas

L’actual biblioteca es va inaugurar el 2008 i forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Amb una superfície de 800 m2, la població pot gaudir d’un servei de biblioteca pública adequat a les actuals necessitats, fet que suposa un pas més en la consecució dels objectius culturals, socials i educatius del municipi.

 

Exposicions

Exposicions

A Sant Hilari disposem de dues sales en què acollim exposicions d’art i pintura d’artistes locals i d’arreu del territori. Es tracta de la Sala Polivalent Font Vella, que ocupa part de la planta baixa de l’edifici de Can Rovira, seu de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament, i de la Sala dels Roders, ubicada a l’edifici de la Cooperativa.

Radio Sant Hilari

Radio Sant Hilari

L’emissora local de Sant Hilari neix el 1984 de la mà d’un grup de joves amics que decideixen apostar per una ràdio de qualitat al municipi. S’instal·len en la freqüència 107.3. Actualment hi passen perfils ben diversos de vilatans, que, de manera desinteressada, omplen de contingut aquesta emissora, coneguda com «la veu de les Guilleries».

Aula d’art

Aula d’art

L’Aula d’Art Municipal es va crear fa 30 anys amb l’objectiu de convertir-se en el referent artístic del poble i una pedrera de futurs artistes. Actualment es troba a la tercera planta de la Casa de Cultura i es divideix en quatre espais: l’aula d’adults, l’aula de joves, l’aula infantil i un espai de coordinació i magatzem.

 

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

Aula de Música de Sant Hilari Sacalm

L’Aula de Música va néixer l’any 1978 i actualment està associada a l’Escola de Música de Vic (EMVIC). Situada al cor del poble, ofereix sensibilització a partir de quatre anys, llenguatge musical, proves d’accés al Conservatori, instrument, classes per a adults, cant coral amb Els petits cantaires (de 6 a 12 anys), combo i orquestra.

Arxiu

Arxiu

L’Arxiu Municipal de Sant Hilari és l’òrgan de l’Ajuntament especialitzat en la gestió, el tractament, la custòdia i la difusió de la documentació. Així, doncs, les seves competències són organitzar la documentació que es genera des de les dependències municipals i vetllar per salvaguardar el patrimoni documental.