29—06—2024

Xavi Clos presenta el nou llibre ‘Sant Hilari Sacalm’

La Sala Noble va acollir la presentació d’una nova monografia de la col·lecció ‘Quaderns de la Revista de Girona’ editada per la Diputació de Girona

Xavi Clos presenta el nou llibre ‘Sant Hilari Sacalm’

Ahir es va presentar ‘Sant Hilari Sacalm’ de Xavi Clos Jordana a la Sala Noble. Una nova monografia de la col·lecció ‘Quaderns de la Revista de Girona’ editada per la Diputació de Girona

 

L’autor hilarienc té una reconeguda trajectòria i en destaca la voluntat d’explicar la història del nostre poble i recollir la memòria oral. Clos va agrair totes les veus que l’han ajudat a documentar episodis rellevants de la història de Sant Hilari i a tothom que li ha donat suport en la creació d’aquest últim llibre.

 

L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde Jordi Rotllant, la diputada Natàlia Figueras, la directora de ‘Quaderns de la Revista de Girona’ Rosa Maria Gil, el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes Jordi Grau i l’autor Xavi Clos.

 

Jordi Grau, que comparteix amistat i hores de tertúlia amb l’autor, el defineix com “un estudiós amb una voluntat clara d’explicar de forma didàctica i rigorosa d’on venim”. Va destacar capítols del llibre presentat i va recordar altres obres com ‘Notes de la Guerra Civil a Sant Hilari Sacalm’ de Xavier Clos Jordana i Núria Pujol Bruguera: “un llibre valent i imprescindible de la llarga nit del franquisme”.

 

L’alcalde Jordi Rotllant va agrair no només la gran tasca de l’autor de transmetre el coneixement, sinó de “fer que qui ho llegeixi s’estimi Sant Hilari i en gaudeixi”.

 

Natàlia Figueras, en representació de la Diputació de Girona, va expressar que aquests llibres són motiu d’orgull per un poble. En aquest mateix sentit, la directora de la col·lecció Rosa Maria Gil va parlar d’uns llibres que agraden, que serveixen per donar a conèixer els pobles de forma visual i amena, i que l’any vinent celebraran el quarantè aniversari. Precisament, el llibre de Sant Hilari coincideix amb un canvi de disseny que potencia la fotografia.

Notícies