13—02—2024

L’Ajuntament de Sant Hilari i Òmnium Cultural signen un conveni per impulsar Vincles a Sant Hilari

El projecte Vincles té l’objectiu de promoure l’aprenentatge i l’ús social del català, la cohesió i la participació social

L’Ajuntament de Sant Hilari i Òmnium Cultural signen un conveni per impulsar Vincles a Sant Hilari

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i Òmnium Cultural han signat un conveni de col·laboració per impulsar Vincles, un projecte que vol multiplicar els espais grupals de vinculació, conversa i aprenentatge informal del català arreu del país.

 

Vincles prioritza l’aprenentatge i l’ús col·loquial de la llengua, centrant-se en la creació de vincles entre catalanoparlants i persones que el volen aprendre i usar, però que habitualment no tenen on o amb qui fer-ho.

 

La voluntat d’aquesta iniciativa és enfortir la cohesió social i construir sentiment de pertinença col·lectiva, enfortint els lligams entre persones i amb entitats. L’Ajuntament de Sant Hilari i Òmnium Cultural coincideixen en la importància de revertir la gran falta d’espais d’interacció en català provocada per les dinàmiques de desigualtat, racisme i segregació, reforçant el paper històric del català com a llengua de cohesió.

 

Vincles compta amb el suport de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) i de moltes entitats del territori català.

 

Objectius principals del projecte:

 

  • Crear vincles i comunitat: generar espais de trobada, interrelació i complicitat en català entre persones de procedències diverses. Enxarxar i crear lligams entre els participants i el teixit social i cultural, per enfortir la participació i la cohesió social.

 

  • Garantir que tots els catalans, vinguin d’on vinguin, tinguin espais on aprendre i persones amb qui utilitzar el català. Promoure l’ús social del català com a llengua útil i emotivament propera, especialment entre joves, famílies i persones nouvingudes.

Notícies