08—06—2022

Viles Termals prioritza la promoció del termalisme amb diferents accions

L’alcalde Joan Ramon Veciana va assistir a la reunió de l’Associació de Viles Termals a Caldes d’Estrac

Viles Termals prioritza la promoció del termalisme amb diferents accions

L’alcalde Joan Ramon Veciana va assistir a la reunió de l’Associació de Viles Termals que es va celebrar divendres passat a Caldes d’Estrac, coincidint amb la Fira Aqua Calida d’aquesta localitat. Els membres de l’associació es van trobar per aprovar el pressupost i acordar les accions de promoció dels recursos termals dins i fora de Catalunya.

 

A grans trets, Viles Termals aposta per posicionar el caràcter i el valor de les aigües mineromedicinals, promocionar els recursos turístics i termals de les viles i crear una plataforma o grup d’influència per defensar els interessos d’aquest sector clau en àmbits com el sanitari o el turístic.

 

La reunió va donar el vistiplau el pressupost anual de l’associació i va servir per concretar dues de les accions més immediates: assistir a Termatalia, la Fira Internacional del Turisme Termal, Salut i Benestar, que se celebrarà a Ourense el 29 i 30 de setembre i participar activament en el programa de ponències del Congrés Internacional sobre Aigua i Salut, que se celebra també en aquesta ciutat gallega.

 

La reunió també va servir per posar damunt la taula altres accions com dissenyar una ruta de viles termals catalanes, editar un catàleg de recursos termals de Catalunya amb un inventari dels actius termals existents, crear un Club Termal que permeti disposar d’un passaport de termalista o instaurar un Dia Termal de Catalunya que serveixi per dur a terme unes jornades de portes obertes i activitats gastronòmiques.

 

Actualment, l’Associació de Viles Termals de Catalunya la presideix l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i en formen part setze municipis: Baix Pallars, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, Caldes d’Estrac, El Vendrell, La Garriga, Les, Gandesa, Montbrió del Camp, Naut Aran, Sant Climent Sescebes, Santa Coloma de Gramenet, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Vall de Boí i Vallfogona de Riucorb.

Notícies