26—03—2021

Un Ple amb un ampli consens

Aprovació del Pla de Biodiversitat i del Pla d’Igualtat i tancament del pressupost 2020 en positiu

Un Ple amb un ampli consens

El Ple Ordinari Municipal celebrat ahir a les 8 del vespre es va desenvolupar en un ambient distès i amb cap vot en contra. Els tres punts més destacats van ser les aprovacions del Pla de Biodiversitat i del Pla d’Igualtat i el tancament del pressupost 2020 en positiu.

 

El Pla de Biodiversitat es va aprovar per unanimitat, ja que els tres partits consideren que renaturalitzar l’espai urbà suposa una millora de l’entorn i la qualitat de vida de la ciutadania. En els pròxims tres anys es duran a terme un conjunt d’accions pràctiques per a influenciar positivament sobre la biodiversitat del nucli urbà de Sant Hilari. Aquestes accions seguiran tres línies:

 

  • Seguiment i monitorització de la biodiversitat amb l’obtenció de dades regulars que es puguin valorar i fer servir per prendre decisions futures.
  • Implantació de mesures especialitzades per a afavorir espècies concretes d’interès o grups d’espècies.
  • Millora de l’hàbitat urbà, seguint amb les pràctiques de poda i diferents intervencions per millorar l’estructura i la qualitat de l’espai urbà.
  • Comunicació a la població i fer que la ciutadania participi en l’aplicació d’algunes accions.

 

També es va aprovar el Pla d’igualtat, amb tots els vots a favor excepte l’abstenció de JuntsxCat, promogut per la regidoria de Ciutadania, Solidaritat i Polítiques d’Igualtat. L’equip de govern aposta per posar en marxa un conjunt d’actuacions que garanteixi la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del poble.

 

Aquest Pla d’Igualtat tindrà una vigència de quatre anys, del 2021 al 2024, i és una eina estratègica per donar resposta a les necessitats i problemàtiques específiques de totes les dones del poble, tenint en compte la seva diversitat social i cultural. Es tracta, però, d’un pla d’intervenció global que pretén millorar la qualitat de vida i les oportunitats de tota la ciutadania, no només de les dones.

 

Lligat amb aquest tema, ERC va fer una moció per declarar Sant Hilari com a municipi feminista i tothom hi va votar a favor.

 

Un altre punt destacat va ser el tancament del Pressupost 2020 en positiu. La bona gestió acumulada dels últims anys ha permès disposar de l’estalvi necessari per fer front a la pandèmia per la Covid-19 i al temporal Glòria i per tirar endavant inversions imprescindibles com la coberta de la piscina.

 

Es va aprovar el conveni de col·laboració amb l’Associació Professional de Circ de Catalunya (APCC), amb tres abstencions, que fa que Sant Hilari se sumi a la iniciativa “Pobles de Circ”. I es va acordar la baixa de l’Ajuntament com a soci de la Cooperativa NaturJove d’Arbúcies SCC, amb dues abstencions.

 

Si algú vol veure la sessió, la trobarà al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Notícies