24—02—2023

Un centenar d’assistents a la 7a Jornada Guilleries

Els ponents han explicat solucions de jardineria urbana per afrontar el canvi climàtic

Un centenar d’assistents a la 7a Jornada Guilleries

Més de 100 persones van participar ahir a la 7a Jornada Guilleries, impulsada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona. Enguany girava al voltant del tema de la jardineria urbana i, concretament, com fer front al canvi climàtic.

 

L’alcalde Joan Ramon Veciana va donar el tret de sortida al cicle de ponències, que va definir com “un punt de trobada d’inquietuds municipals que posa en valor el treball en xarxa”. Els codirectors de la Càtedra de l’Aigua, David Soler i Marc Ordeix, van explicar que es tractava d’un “intercanvi de coneixement  entre la recerca i el món professional”.

 

La primera ponent, Dina Alsawi, cap del Servei de Parcs de l’àrea metropolitana de Barcelona va destacar el pla de millora de biodiversitat i adaptar l’arbrat i vegetació a les necessitats dels espais. Seguidament, Joan Gual, cap de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Sabadell, parlava de la necessitat de sistemes de drenatge a causa de pluges violentes i de mesures d’estalvi de reg.

 

Després de la pausa, Jordi Boadas, cap de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, va detallar el funcionament del Pla Director de Verd Urbà. Seguidament va prendre la paraula el cap de l’Àrea de Planters Forestal Catalana, Miquel Segarra, que afirmava que “l’ús de la planta autòctona pot contribuir a la conservació dels recursos genètics”. Finalment, la directora de la Xarxa de Conservació de la Natura, Sandra Carrera, va destacar la importància d’implicar la ciutadania i fer una bona comunicació que, en el seu cas, aplica a les accions de salut i natura a Girona.

 

Totes les presentacions amb la informació més tècnica que van fer servir els ponents es penjaran en els pròxims dies al web catedraaigua.cat.

 

La Jornada Guilleries compta amb el suport del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i està adreçada, especialment, a tècnics d’administracions i empreses, professionals dels sectors forestal i de jardineria, docents, estudiants i investigadors dels àmbits biològic i agroforestal, i tècnics municipals.

 

Notícies