07—12—2023

Un arbre de Nadal màgic format per setanta avets “picea excelsa”

L’arbre de Nadal de Sant Hilari s’enfila fins als onze metres

Un arbre de Nadal màgic format per setanta avets “picea excelsa”

Un arbre d’arbres d’onze metres d’alçada format per setanta avets ‘picea excelsa’ llueix a la plaça Jacint Verdaguer i és un dels reclams destacats de les festes nadalenques a Sant Hilari Sacalm.

 

Aquest dimecres es va celebrar la festa d’encesa de llums que va anar acompanyada d’un espectacle infantil i xocolatada popular.

 

L’any passat la capital de les Guilleries ja va optar per col·locar un arbre d’arbres, en aquella ocasió els avets eren de la varietat “abies nordmanniana”, fet que va suposar una decoració pionera a l’estat espanyol. Enguany ja podem veure arbres d’arbres a altres municipis com Barcelona o Platja d’Aro provinents de productors hilariencs. De les Guilleries en surten cada any arbres cap arreu del país i també a l’estranger com, per exemple, el que es pot visitar a la plaça San Marcos de Venècia.

 

Des del programa ‘Planta Baixa’ de 3cat han impulsat un concurs per saber quin serà el millor arbre de Catalunya, segons els espectadors i espectadores. El pròxim divendres 15 de desembre és el torn de Sant Hilari, que competirà amb l’arbre de Vilada i des del programa faran el seguiment en directe des de tots dos pobles. Finalment, el dia 22 se sabrà quin dels sis municipis seleccionats és el guanyador.

Notícies