23—09—2022

Torna Fira Guilleries amb un mercat de productes del territori i moltes activitats

La 5a edició de Fira Guilleries tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre

Torna Fira Guilleries amb un mercat de productes del territori i moltes activitats

Un dels grans esdeveniments d’aquesta tardor al nostre municipi és la cinquena edició de Fira Guilleries, que tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre. La fira destaca per potenciar el territori de les Guilleries i tots els seus encants: el paisatge, la cultura, la gastronomia i els productes locals.

 

Les parades de Fira Guilleries s’escamparan al llarg dels carrers del nucli antic amb un mercat de productors locals de Sant Hilari i altres municipis de les Guilleries i una zona d’artesans d’arreu de Catalunya. Es vendran maduixes, formatge, pa, dolços, peces de torneria, cerveses, ratafia, cremes, ungüents i roba i es podran veure demostracions d’oficis com el de cisteller o el de ceramista. A més, el Centre Artesà de la Torneria ensenyarà com es treballa la fusta.

 

També es faran rutes guiades per endinsar-se a les Guilleries i concerts amb artistes com Leyla i Atenea Carter. Les famílies que passegin per Fira Guilleries podran gaudir amb activitats infantils com, per exemple, els jocs gegants de fusta, els tallers de planter o l’espectacle Atrapahits dels Atrapasomnis.

 

Tot i que la fira serà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, el divendres ja hi haurà propostes d’oci i culturals relacionades amb les Guilleries. Divendres es farà la presentació del llibre “Gorgues, entre el lleure i la conservació” i, a continuació, se celebrarà una botifarrada popular amb música en directe. L’endemà al vespre la gastronomia seguirà guanyant protagonisme amb uns tastets de productes del nostre territori.

 

Els pobles que participen a la fira, a part de Sant Hilari, són Osor, Susqueda, Vilanova de Sau, Espinelves, Viladrau, Sant Sadurní d’Osormort, la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.

Notícies