05—04—2024

Sant Hilari Sacalm inicia un procés de municipalització de l’aigua

En el ple del 3 d’abril s’ha aprovat per unanimitat un projecte que ha de culminar amb el control de l’aigua per part de l’Ajuntament de Sant Hilari

Sant Hilari Sacalm inicia un procés de municipalització de l’aigua

Un dels punts destacats en el ple ordinari municipal celebrat el 3 d’abril a Sant Hilari, ha estat l’aprovació, per unanimitat, de l’inici del procediment de municipalització del servei d’abastament d’aigua i d’establiment del servei de gestió integral del cicle de l’aigua que engloba l’abastament en alta i el subministrament domiciliari d’aigua potable, les fonts públiques, el clavegueram, el drenatge urbà, el sanejament i depuració d’aigües residuals i la reutilització de les aigües depurades i regenerades. Aquest procés que ara comença ha de garantir que es facin inversions en la millora dels pous i la construcció d’un gran dipòsit de tres milions de litres.

 

El servei d’abastament d’aigua potable de Sant Hilari sempre ha estat en mans privades i amb aquest acord es fan els primers passos perquè acabi sent de titularitat municipal. S’ha creat una comissió que compta amb la participació dels tres grups polítics de l’Ajuntament, el Partit Independent de les Guilleries, Esquerra Republicana de Sant Hilari i Junts per Sant Hilari, i diferents experts que oferiran assessorament per validar que el model sigui viable jurídicament i sostenible econòmicament.

 

En els pròxims mesos s’ha d’acabar de definir com serà la gestió i el que planteja el consistori és que sigui una empresa mixta on l’Ajuntament tingui un 51% i que al final de la concessió d’aquesta empresa la xarxa acabi sent pública i municipal. L’objectiu és tenir el control de la gestió de tot el cicle integral de l’aigua, des de la xarxa d’aigua potable fins a la depuració.

 

Ho explica l’alcalde Jordi Rotllant:

https://www.youtube.com/watch?v=Xph32iLtCM0

Notícies