10—10—2022

Sant Hilari revalida les quatre Flors d’Honor

Sant Hilari torna a rebre la màxima distinció en l’acte de Viles Florides celebrat a Tarragona

Sant Hilari revalida les quatre Flors d’Honor

Sant Hilari rep de nou les quatre Flors d’Honor de Viles Florides, un moviment que aposta per les plantes i jardins, la gestió sostenible dels espais verds, la preservació de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. Es tracta de la màxima distinció, ja que ningú ha obtingut cinc flors.

 

L’alcalde Joan Ramon Veciana, el regidor de Medi Ambient Jordi Rotllant i la tècnica de Medi Ambient Montse Vila van assistir a l’acte que es va celebrar a Tarragona divendres passat.

 

El moviment Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar les Flors d’Honor d’enguany entre els 160 pobles i ciutats convocats a la cita celebrada a l’amfiteatre del Camp de Mart.

 

Amb quatre Flors d’Honor hi ha Sant Hilari Sacalm, Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Castelló d’Empúries, Encamp, Figueres, Igualada, La Seu d’Urgell, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Mollet del Vallès, Olot, Reus, Roses, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat i Vila-seca.

 

Durant el seu discurs, la presidenta de la CHOC, Mercè Martínez, va defensar que “el valor de ser vila florida va més enllà de ser un municipi verd o un poble bonic i atractiu per al turisme”. Segons Martínez, això implica “un extraordinari gest de responsabilitat cap al medi ambient, una acció valenta de lluita contra el canvi climàtic”.

 

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va destacar el sector de la flor i la planta com a “clau” per al país. La consellera va afirmar que “la vitamina verda fa la vida més fàcil a la població” i que és una de les principals eines per fer front a la revolució climàtica.

 

Sant Hilari forma part del moviment de Viles Florides des del 2012 i des de l’Ajuntament agraïm la feina del personal de jardineria i brigada que fa possible aquest reconeixement.

 

La regidoria de Medi Ambient prioritza la integració de l’entorn natural de les Guilleries als espais verds urbans i la promoció del patrimoni vegetal i les espècies autòctones. La sostenibilitat i la biodiversitat són criteris fonamentals a l’hora de planificar i gestionar els espais i recursos.

Notícies