07—05—2020

Sant Hilari (regió sanitària de Girona) no entrarà de moment a la Fase 1 de desconfinament

La regió sanitària de Girona estarà uns dies més a la fase 0 de desconfinament

Sant Hilari (regió sanitària de Girona) no entrarà de moment a la Fase 1 de desconfinament

Segons les indicacions del Govern de la Generalitat i pendent de la confirmació del govern de l’Estat Espanyol, algunes regions sanitàries la setmana que ve, encara NO entraran a la fase 1 de desconfinament.

El govern català, d’acord amb els seus experts, proposa el desconfinament de tres regions sanitàries a partir de dilluns 11 de maig: Terres de l’Ebre, Aran- Pirineus i Camp de Tarragona.

 

Per tant, la regió sanitària de Girona i en conseqüència Sant Hilari, NO entrarà a la fase 1. L’entrada d’aquestes regions a la fase 1 es posposa uns dies, pendent de la valoració del risc de rebrot.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimecres dia 6 de maig en roda de premsa que la proposta per avançar cap al desconfinament que la Generalitat de Catalunya farà arribar al govern espanyol és de que tres regions sanitàries – Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran- siguin les primeres en avançar, a partir del proper dilluns, en el procés de desconfinament per l’epidèmia de la COVID-19. D’aquesta manera, les altres 6 regions sanitàries en què s’estructura Catalunya hauran d’esperar a fer-ho, ja que segons indiquen els estudis analitzats pel Departament de Salut, en aquests territoris encara hi ha un risc de rebrot de l’epidèmia moderat –en concret, a les regions de Lleida, de Catalunya Central, de Girona, de l’àrea metropolitana nord i de l’àrea metropolitana sud-, o moderat-alt –només a l’àmbit de Barcelona ciutat.

 

Uns dies més a la fase 0

Aquest passat dia 4 de maig s’entrava a la fase 0 de desconfinament amb les següents indicacions.

 

 

 

Des de l’ajuntament de Sant Hilari us mantindrem informats de la decisió definitiva i com afectarà a la  ciutadania.

 

#santhilari #fempoble #Cov19 #desconfinament

Notícies