16—05—2020

Sant Hilari passa a la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns 18 de maig

Durant la Fase 1 o fase inicial es flexibilitzen les mesures de confinament respecte la fase 0; tot i això, cal respectar les mateixes franges horàries per fer activitat física i passejar.

Sant Hilari passa a la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns 18 de maig
A partir d’aquest proper dilluns 18 de maig Sant Hilari fa una passa més cap al desconfinament i és que entrarem ja a la fase 1 de la desescalada, segons va confirmar aquest divendres el mateix el govern espanyol.
La proposta de la Generalitat de passar les regions sanitàries de Girona, Lleida i Catalunya Central a la fase 1, ha estat acceptada, així com també les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf.
Què podrem fer a partir de dilluns?
– Es permeten les reunions en domicilis particulars fins a 10 persones, però sempre i quan es respectin els 2 metres de distància.
Bars i restaurants poden ocupar el 50 per cent de les terrasses. Cal que hi hagi 2 metres entre taula i taula, i també un màxim de 10 persones per taula.
– Es permet la mobilitat entre municipis de la mateixa regió sanitària. Tret que per motius laborals, d’assistència a persones dependents o per causes de força major es pugui justificar un canvi de zona.
– Els hotels no tenen límit d’ocupació, però no poden oferir serveis com piscines o gimnasos.
Els comerços i locals d’activitats de serveis professionals de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense reserva de cita prèvia.
– Les administracions de loteria també poden reprendre l’activitat.
Les misses es poden tornar a celebrar, amb una distància de seguretat d’una persona per banc o, si no, d’1 metre entre cada fidel.
Poden obrir els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció de vehicles (ITV), els centres de jardineria i vivers de plantes “sigui com sigui la seva superfície útil”, mitjançant la utilització de cita prèvia.
– En totes les activitats s’haurà de reduir l’aforament a un 30 per cent del que era habitual abans de l’estat d’alarma i garantir una distància mínima de 2 metres entre clients.
– Els enterraments es limiten a un màxim de 15 persones, i als tanatoris fins a les 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Notícies