12—11—2020

Sant Hilari obté 4 flors d’honor al rànquing de Viles Florides

Sant Hilari ha estat una de les poques ciutats catalanes que ha obtingut la distinció de quatre flors d’honor al certamen de Viles Florides del 2020. Una iniciativa que promou la transformació a través dels espais verds urbans i enjardinats.

Sant Hilari obté 4 flors d’honor al rànquing de Viles Florides

Fa pocs dies, el moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va lliurar els reconeixements als municipis que treballen per transformar i millorar els espais verds urbans i enjardinats. Enguany per motiu de les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19 el lliurament es va fer en format digital.

 

Per a Viles Florides, l’enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

 

Des de l’any 2012 formem part del moviment i ens sentim compromesos amb la seva filosofia, que també incorporem als objectius i estratègia del municipi vers el manteniment i gestió dels nostres espais verds:

  • Integrar l’entorn natural de les Guilleries als espais verds urbans: naturalització dels espais enjardinats
  • Promoure el patrimoni vegetal i les espècies autòctones
  • Incorporar la sostenibilitat com a criteri fonamental a l’hora de planificar i gestionar els espais i recursos.
  • Fomentar la biodiversitat i la gestió sostenible en la cura i manteniment dels espais verds
  • Afavorir l’obertura dels espais verds públics i privats a la ciutadania
  • Transmetre la importància de cuidar, respectar i gaudir del patrimoni natural dels nostres boscos, l’aigua i els espais verds. Canvi de paradigma vinculat a la salut i benestar de les persones.

 

Pertànyer a aquest moviment ens ajuda i estimula a seguir treballant en aquests objectius, tot  perseguint la millora contínua, adaptant-nos i incorporant noves maneres de treballar en la gestió dels espais verds, alhora que és una bona manera de donar valor i rellevància a la riquesa natural i paisatgística del nostre territori.

 

Sant Hilari ha mantingut les quatre flors que va obtenir l’any passat i forma part del grup de municipis que tenen quatre flors d’honor. El màxim guardò és de cinc flors, però no hi ha cap municipi que les tingui.

 

Els municipis que actualment estan distingits amb quatre flors d’honor són: Olot (la Garrotxa), Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva), Vila-seca (Tarragonès i Encamp (Andorra).

 

Seguim treballant en aquesta línia!

Notícies