12—07—2022

Sant Hilari impulsarà accions turístiques sorgides d’un projecte transfronterer de cocreació de bones pràctiques

Es posaran més codis QR, es crearà un nou espai digital i se signarà un compromís de sostenibilitat turística amb l’empresariat del municipi

Sant Hilari impulsarà accions turístiques sorgides d’un projecte transfronterer de cocreació de bones pràctiques

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm impulsarà les propostes turístiques que els joves de l’institut Anton i Busquets han elaborat en una iniciativa de l’Euroregió: “Projecte innovador per a la cocreació d’una guia de bones pràctiques sobre la gestió turística sostenible dels fluxos turístics en petites infraestructures museístiques ubicades en espais naturals occitans i catalans durant i després de l’època de la COVID-19”.

 

El consistori va signar un acord el febrer del 2021 amb l’empresa d’enginyeria turística osonenca Turismo Integral per tal d’implementar un projecte finançat amb els fons COVID de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània basat en l’ús de les metodologies de treball de cocreació amb els/les joves residents de la vila. D’aquesta manera, l’alumnat s’ha implicat en la governança sostenible de Sant Hilari com a destinació turística i ha despertat el seu interès pel patrimoni natural i cultural.

 

L’alcalde Joan Ramon Veciana ha participat en algunes de les sessions de treball amb els joves i ha pres el compromís de tirar endavant les idees que han sorgit en aquests tallers participatius a l’aula. Els estudiants de 4t d’ESO de l’institut Anton Busquets i Punset han aportat diverses iniciatives i el consistori n’impulsarà tres.

 

En primer lloc, es procedirà a la creació de codis QR a tots els elements turístics abans de l’estiu del 2023. En segon lloc, s’elaborarà un compromís per la sostenibilitat turística impulsat per les comissions de medi ambient de les escoles de Sant Hilari Sacalm i signat per l’Ajuntament i el sector turístic per a la sostenibilitat turística de la vila, durant el primer semestre de l’any vinent. I per últim, també previst pel 2023, es farà un espai digital de promoció de llocs d’interès turístic no inclosos dins els principals recorreguts, rutes o atractius turístics de la vila, sota el nom de Geoguilla.

 

La gerent de Turismo Integral, Hermínia Andreu, ha coordinat les tasques dels joves hilariencs i les ha replicat a la vila de Foix, a Occitània. Precisament fa tres mesos, el 13 d’abril, va tenir lloc una presentació al Lycée Gabriel-Fauré de Foix que va comptar amb la presència de l’alumnat francès, el director de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard Sans; el director de l’Institut Supérieur de Tourisme hôtellerie et alimentation, Pierre Torrente; l’alcalde de Foix, Norbert Meler; l’alcalde de Sant Hilari i altres representants públics i privats del sector turístic de Foix.

 

Aquest projecte també ha tingut la implicació de l’empresariat hilarienc. Setze empresaris, que representen el 43,24% del sector turístic de Sant Hilari, han donat el seu punt de vista per tirar endavant aquestes millores turístiques, pensades principalment des de la cura mediambiental, i la seva opinió s’ha tingut en compte per decidir quines mesures calia posar en marxa.

Notícies