27—05—2020

Sant Hilari acull el proper 5 de juny una campanya especial de donació de sang.

El divendres dia 5 de juny, de 4 de la tarda a 9 del vespre, la casa de cultura acollirà una jornada de donació de sang, en aquesta ocasió, amb cita prèvia i amb totes les mesures de prevenció i seguretat.

Sant Hilari acull el proper 5 de juny una campanya especial de donació de sang.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

 

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

 

Sant Hilari Sacalm s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Divendres 5 de juny, la Casa de Cultura comptarà amb un espai de donació de 16 a 21 hores.

 

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

 

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

 

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 

Us animem a donar sang amb normalitat aquests dies!!

L’impacte social del coronavirus fa especialment necessari que anem a donar sang amb normalitat. Perquè ens cal cada dia i per preparar-nos pel que pugui anar passant.

Si no ho fem, no tenim alternativa de cap altre tractament. Cada dia ens calen plaquetes, glòbuls vermells i plasma per atendre malalts als qui els va la vida: malalts de càncer, accidentats, hemorràgies en parts… Les plaquetes tenen una durada de 5 dies i per això és imprescindible que la donació sigui constant.

 

Tens dubtes? El Banc de Sang i Teixits de Girona respon…

 

Ha baixat la donació?

Després de la sacsejada inicial aquests dies tenim les reserves estables, però cal que tothom entengui que socialment no ens podem permetre que baixin les donacions. Per aquest motiu cal reservar hora per donar a donarsang.gencat.cat  per evitar esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang

 

Es segur donar sang?

Sí. Nosaltres som una entitat de salut pública, del departament de salut, i tenim la responsabilitat de vetllar pe la salut de la ciutadania. Òbviament, la nostra missió és evitar qualsevol risc. Si hi hagués un risc no obriríem l’espai de donació. I ens anem adaptant al que van decidint els epidemiòlegs cada moment.

 

Cada dia fem campanyes de donació de sang arreu de Catalunya

Una col·lecta de donació de sang és una activitat de salut pública, imprescindible per garantir la vida dels malalts.

El que ens està passant és que hem de fer canvis de campanyes de forma molt ràpida per adaptar-nos al que va passant socialment. Per això demanem que us informeu a les xarxes d’on som amb les nostres unitats mòbils.

Donar sang és una acció que podem fer cadascun de nosaltres, individualment, sense més complicació i pot ajudar a tot el sistema de salut en general a donar tranquil·litat i a persones que els va la seva vida en particular.

 

Mesures especials per @donarsang aquests dies

Si tens febre o alguna infecció, cal que esperis 15 dies a venir a donar sang.

Hem intensificat les mesures d’higiene: rentat de mans del donant, prenem la temperatura, distancia entre lliteres etcètera, seguint les recomanacions generals.

Notícies