15—04—2020

Restabliment del servei de recollida de mobles i poda, i lliurament de bosses compostables a domicili

Per tal de minimitzar les molèsties a la ciutadania, es reprèn el servei de recollida de voluminosos i les restes de poda, aturat com a mesura preventiva del COVID-19, i el proper diumenge dia 19 d’abril es realitzarà un repartiment a domicili de bosses compostables aprofitant la recollida porta a porta de la fracció orgànica.

Restabliment del servei de recollida de mobles i poda, i  lliurament de bosses compostables a domicili

Malgrat l’estat d’alarma en el qual encara ens trobem, l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm  continua treballant per garantir que tots els serveis municipals essencials es desenvolupin amb normalitat, prioritzant la minimització dels riscos per a la salut pública de tota la ciutadania i la minimització de les molèsties que les mesures adoptades puguin ocasionar.

 

Tenint en compte això i atenent a les necessitats i casuístiques del municipi, s’ha considerat adient reprendre el servei de recollida de mobles (voluminosos i trastos vells) i les restes de poda. Tal com ja es venia fent, cal que les persones interessades concertin el dia de recollida al telèfon 937653151 de 9 a 18 h.

 

Agraïm per endavant la comprensió i col·laboració per fer que el restabliment del servei es faci de manera ordenada i cívica.

Per altra banda, el proper diumenge dia 19 d’abril, durant el servei de recollida de residus, es farà un repartiment a domicili de bosses compostables utilitzades per a la recollida selectiva de restes alimentàries i petites restes vegetals.

 

L’Ajuntament ha pres aquesta mesura per garantir que totes les llars disposin dels mitjans adequats per col·laborar en el bon funcionament de la recollida selectiva, doncs la situació actual de tancament al públic de les dependències municipals, provocada pel COVID-19, impossibilita que la ciutadania pugui adquirir-les pels circuits habituals.

L’ús d’aquest tipus de bosses, per a la recollida de les restes alimentàries (restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, menjar cuinat, etc.), altres restes de la cuina (taps de suro, tovallons de paper, marro de cafè, etc.) i petites restes vegetals, facilita i redueix els costos del tractament posterior d’aquesta fracció.

 

Com sempre, l’entrega de bosses es fa de forma gratuïta. Us demanem que en feu un ús responsable i no en mantingueu un estoc innecessari, ja que per les seves propietats, amb el pas del temps, es degraden amb facilitat i perden la seva funcionalitat. Per tant, és recomanable no acumular-ne.

El repartiment el realitzaran els operaris del servei de recollida porta a porta, que deixaran un paquet de bosses compostables als cubells d’orgànica dipositats a la via pública.

 

En cas de dubte, contacteu amb la coordinadora del servei al telèfon 639152443 de 7 a 15 h.

 

Gràcies per la vostra col·laboració i difusió de la mesura!

#santhilarisacalm #fempoble #recollidaselectiva

Notícies