07—12—2020

Reparació jurídica de les víctimes del franquisme

L’Ajuntament de Sant Hilari vol fer entrega dels documents oficial de reparació jurídica de les víctimes del franquisme que consten a la llista elaborada per l’Arxiu Nacional de Catalunya i que ofereix el Departament de Justícia.

Reparació jurídica de les víctimes del franquisme

La Llei 11/2017, de 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, declara il·legals els tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació que van actuar a Catalunya a partir de l’abril de 1938 fins al desembre de 1978, per ser contraris a la llei i vulnerar les més elementals exigències del dret a un judici just.

En conseqüència, es dedueix la nul·litat de ple dret, originària o sobrevinguda, de totes les sentències i resolucions de les causes instruïdes i dels consells de guerra, dictades per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.

 

El Departament de Justícia emet un document oficial de reparació jurídica de les víctimes del franquisme que consten a la llista elaborada per l’Arxiu Nacional de Catalunya a qui ho sol·liciti, per tal de deixar constància de la nul·litat d’aquestes sentències i resolucions, emanades d’uns tribunals il·legals.

 

L’Ajuntament de Sant Hilari vol fer un acte per repartir els documents oficials de reparació jurídica que té dels seus vilatans. Per això demanem als familiars o coneguts de les víctimes es posin en contacte amb la Casa de Cultura.

 

Es pot consultar el llistat de reparació jurídica de víctimes del franquisme aquí.

Notícies