25—08—2020

Recull dels Programes de Festa Major

A la web de la biblioteca podeu consultar un històric dels programes escanejats

Recull dels Programes de Festa Major

A partir d’aquesta setmana podreu fer un recorregut històric pels Programes de Festa Major de Sant Hilari. La Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas ha inclòs un apartat en el seu web en què, cada dia de la setmana, es penjaran diferents programes escanejats.
El programes de Festa Major reflecteixen, en certa mesura, la idiosincràsia del nostre poble, i reflecteixen els canvis que s’ha produït al llarg dels anys.
Així, el recorregut que ens proposen des de la biblioteca, comença amb programes dels anys 40 del segle passat, dels primers que es conserven en format físic. Tot i que no s’han pogut recuperar els programes de cada any, la mostra reunida reflecteix perfectament l’evolució dels costums de la nostra vila. Mentre que els primers anys els documents es reduïen a reflectir la recopilació dels actes programats, essencialment de caràcter religiós, al llarg de les dècades, els programes es diversifiquen fins a convertir-se en el que són en l’actualitat, un recopilatori de la història de la nostra vila, mitjançant articles que ens expliquen diferents aspectes de la vida al poble. Podreu observar el canvi en l’estètica de les portades, en l’ús de la llengua (en un principi són en castellà, als anys setanta aquest ja s’alterna amb el català fins que, finalment, aquest ja s’imposa), en la incorporació d’altres activitats a més a més de les religioses, etc.
En definitiva, un passeig per la nostra història a partir d’un element molt concret com són els Programes de la Festa Major.

Web de la Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas

Notícies