18—09—2021

Quatre Flors d’Honor per Sant Hilari en el 10è aniversari de Viles Florides

Sant Hilari rep la màxima distinció en l’acte de Viles Florides celebrat a Cabrera de Mar

Quatre Flors d’Honor per Sant Hilari en el 10è aniversari de Viles Florides

Sant Hilari va tornar a rebre 4 Flors d’Honor en el 10è aniversari de Viles Florides. És la màxima distinció que es va atorgar, ja que ningú va obtenir 5 flors. Dels 154 municipis participants de Catalunya i Andorra, 15 van emportar-se 4 Flors d’Honor.

 

L’acte es va celebrar ahir a Cabrera de Mar i en Jordi Rotllant, regidor de Medi Ambient, va recollir el reconeixement acompanyat d’en Jordi Moragas, regidor de Comunicació, i la Montse Vila, tècnica de Medi Ambient.

 

En el transcurs de la celebració es va parlar d’un canvi de paradigma pel que fa a la sostenibilitat. El repte més gran és l’adaptació al canvi climàtic i predomina una jardineria més mediterrània que implica menys necessitats hídriques i reducció de manteniment.

 

Des de l’organització de Viles Florides van fer un agraïment a alcaldes i equips polítics per creure en el projecte i a tècnics, equips de jardineria, brigada i veïns i veïnes per contribuir a cuidar espais públics i privats.

 

Sant Hilari forma part del moviment de Viles Florides des del 2012 i valorem molt positivament la feina de la regidoria de Medi Ambient i la brigada de jardineria.

 

Som molt partidaris de renaturalitzar el nucli urbà i ens comprometem amb la filosofia de Viles Florides a l’hora de gestionar els espais verds del poble. Ho fem amb aquestes accions:

 

  • Integrar l’entorn natural de les Guilleries als espais verds urbans: naturalització dels espais enjardinats
  • Promoure el patrimoni vegetal i les espècies autòctones
  • Incorporar la sostenibilitat com a criteri fonamental a l’hora de planificar i gestionar els espais i recursos.
  • Fomentar la biodiversitat i la gestió sostenible en la cura i manteniment dels espais verds
  • Afavorir l’obertura dels espais verds públics i privats a la ciutadania
  • Transmetre la importància de cuidar, respectar i gaudir del patrimoni natural dels nostres boscos, l’aigua i els espais verds. Canvi de paradigma vinculat a la salut i benestar de les persones.

 

Els municipis que actualment estan distingits amb quatre flors d’honor són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Encamp (Andorra) Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (La Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (La Selva), Vila-seca (Tarragonès) i Roses (Alt Empordà).

Notícies