12—11—2021

Quatre anys del porta a porta a Sant Hilari

El 12 de novembre del 2017 es va implementar el porta a porta i des de llavors l’evolució ha estat molt positiva

Quatre anys del porta a porta a Sant Hilari

Aquest mes ja fa quatre anys que es va implementar el servei de recollida selectiva de residus porta a porta a Sant Hilari Sacalm. El que es buscava era millorar el triatge de residus per poder reduir les tones de rebuig que acabaven a l’abocador.

 

L’evolució ha estat molt positiva i hem aconseguit reaprofitar i gestionar millor els recursos i complir amb els objectius de reciclatge exigits a nivell europeu.

 

Dos dels pocs efectes positius de la pandèmia van ser el descens de la contaminació de l’aire i la reducció en la generació de residus. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, durant el 2020 es van generar 3.974.400 tones de residus municipals, fet que suposa un 1,8% menys que l’any anterior.

 

Si agafem les dades de les comarques gironines, Sant Hilari és el desè municipi amb un major percentatge de recollida selectiva (81,37 %). I de tot Catalunya, se situa entre els 50 millors (de 947 municipis).

 

El que abans anava a parar a rebuig ara es redistribueix entre les fraccions que corresponen i aquest esforç, a part del benefici ambiental, reporta un estalvi econòmic, ja que cada any l’entrada de residus a abocador té un cost més elevat, fet que s’acaba traslladant a les taxes municipals. És per això que hi ha anys que s’ha pogut congelar la taxa d’escombraries i d’altres, com aquest, que s’apujarà amb un percentatge menor que la resta d’impostos.

 

Els resultats del porta a porta són satisfactoris i agraïm la col·laboració de la ciutadania. Des de la regidoria de Medi Ambient es continuarà treballant per millorar el sistema i prevenir la generació de residus. Del 20 al 28 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Notícies