08—02—2020

Presentació pública del “Pla Director de podes” de Sant Hilari Sacalm

La sessió tindrà lloc el proper dia 19 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala Noble, a càrrec del biòleg assessor Josep Selga

Presentació pública del “Pla Director de podes” de Sant Hilari Sacalm

Sota el títol “L’arbre urbà, un destorb o un valor?” parlarem de la importància de l’arbrat i de perquè i quan s’ha de podar.

 

En els últims anys, Sant Hilari ha implementat un seguit de mesures mediambientals en la gestió dels parcs i jardins que l’han situat en l’avantguarda de les tendències que, de mica en mica, van introduint molts altres municipis. També ha posicionat la nostra població en el grup de les millor valorades pel moviment de Viles Florides que premia les polítiques i accions del verd urbà i la sostenibilitat per tal de que siguin efectives en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Una d’aquestes accions és el canvi de criteri en les podes de l’arbrat urbà. Aquestes actuacions es va emprendre en el seu moment, amb un assessorament tècnic i amb l’objectiu d’aconseguir un arbrat sa, potenciador de la biodiversitat i compatible amb la vida de la població. Aquestes premisses defineixen els criteris i d’aquí s’elabora el que hem anomenat Pla Director de Podes on es marquen quins treballs cal realitzar  i quan s’han d’aplicar.

 

Per tal d’assabentar d’aquest Pla a la ciutadania es presentarà el proper dia 19 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala Noble, a càrrec del biòleg assessor Josep Selga i sota el títol: L’Arbre urbà, un destorb o un valor?

 

Aquesta sessió de presentació vol ser un espai de reflexió i donar resposta a aquells dubtes que sovint se’ns generen….Ens agraden els arbres, però no volem que les fulles “embrutin” els carrers. Volem tenir ombra, però que no ens tapin el paisatge. Sovint no ens adonem dels beneficis que rebem dels arbres, però som molt conscients de les molèsties que generen. Per què plantem arbres en els carrers i les places? Què busquem? Només que facin bonic? Quines raons tenim per voler arbres al nostre voltant? Els arbres urbans s’han de podar? Quines són les raons de poda?

Documents adjunts

Notícies