22—03—2021

Presentació dels Treballs de Recerca premiats

Josep Farrés i Maria Aguilera van ser els dos guardonats dels Premis Treball de Recerca 2020 de la Càtedra de l’Aigua

Presentació dels Treballs de Recerca premiats

Habitualment es feia el lliurament del diploma dels guanyadors dels Premis Treballs de Recerca amb motiu dels dies mundials dels boscos (21 de març) i de l’aigua (22 de març).

 

Ni el 2020 ni el 2021 no s’ha pogut celebrar un acte presencial, però volem recordar i felicitar els guanyadors de la quarta edició: Josep Farrés i Maria Aguilera.

 

Els estudiants han preparat les presentacions dels seus treballs en vídeo i poden ser consultades al web de la Càtedra de l’aigua i en els següents enllaços:

 

Josep Farrés Palomeras, de l’Institut Anton Busquets i Punset de Sant Hilari, va fer un “Estudi de la contaminació per radó a Sant Hilari Sacalm”. Enllaç de la presentació.

 

Maria Aguilera Masnou, de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, va estudiar “Els microplàstics a la riera d’Osor”. Enllaç de la presentació.

 

Farrés va tenir com a tutora acadèmica Maria Tomàs Vives i com a tutor de la universitat, el Dr. Carles Roqué i Pau, del Centre de Geologia i Cartografia Ambiental (GEOCAMB) de la Universitat de Girona.

 

La tutora acadèmica d’Aguilera va ser Susanna Vilar Bassó i va comptar amb la tutorització de la Dra. Meritxell Abril Cuevas i el Dr. Lorenzo Proia, del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

 

Aviat s’obrirà una nova convocatòria d’aquests ajuts al Batxillerat de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar. La dotació econòmica de cada ajut és de 300 € per a l’estudiant i 100 € per al seu institut.

Notícies