23—05—2020

Noves mesures permeten a bars i restaurants obrir l’interior dels seus locals per al consum

Municipis amb baixa denistat de població, de menys de 10000 habitants i en Fase 0 o 1 de desescalada poden acollir-se a les noves mesures que publicava el BOE aquest divendres 22 de maig

Noves mesures permeten a bars i restaurants obrir l’interior dels seus locals per al consum

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), publicat divendres 22 de maig, contempla algunes novetats per a tots aquells municipis que, com és le cas de Sant Hilari, tenen menys de 10.001 habitants i una baixa densitat de població (per sota dels 100 habitants per quilòmetre quadrat).

Les principals novetats que descriu el BOE són la ja anunciada eliminació de les franges horàries per a la pràctica d’activitat física no professional i per a la sortida amb nens i, de forma inesperada, l’obertura de l’interior de bars i restaurants per al consum, però amb un aforament màxim del 40 per cent.

 

Quines són aquestes mesures?

 

Pràctica esportiva no professional (població de 14 o més anys): no s’apliquen les franges horàries, a més del propi municipi també es pot anar a municipis limítrofs fins a 5 quilòmetres si també compleixen el criteri de població (fins a 10.000 habitants I menys de 100 h./km2).

Passeig infantil (menors fins a 13 anys): se suprimeix la limitació d’1 adult per cada 3 infants convivents (pot sortir més d’un adult del mateix domicili); a més, s’hi apliquen les mateixes condicions que a la pràctica esportiva no professional (sense franges horàries i dins de tot el municipi propi o dels limítrofs fins a 5 km si no superen els 10.000 habitants i tenen menys de 100 h./km2).

Mercats no sedentaris: obertura amb el límit d’1/3 de les parades de venda habituals.

Hosteleria i restauració: obertura de locals per a consum a l’interior (excepte discoteques i bars nocturns) amb aforament limitat al 40 per cent de la seva capacitat. El servei a les terrasses a l’aire lliure es manté conforme a l’ordre d’aplicació de la fase 1 (50 per cent d’ocupació).

 

Vetlles: fins a 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats.

Enterraments i cremacions: màxim 25 persones entre familiars i afins.

Llocs de culte: aforament màxim 50 per cent.

Biblioteques: préstec i consultes en sala amb límit d’un terç de l’aforament, ús d’ordinadors, sales infantils i col•leccions de lliure accés tancades.

Instal·acions esportives: obertura tant a l’aire lliure com cobertes, amb cita prèvia i horaris, fins al 30 per cent d’aforament, amb ús de vestidors; també obertura de piscines cobertes i no cobertes per a la pràctica esportiva (però no lúdica).

Lliure circulació per la regió sanitària: a efectes de les activitats de comerç, culte, etc. anteriors (no per a l’esport ni el passeig).

Notícies