05—02—2021

Noves mesures contra la Covid-19 a partir del 8 de febrer

El Govern ha anunciat una lleu relaxació de les mesures contra el coronavirus a Catalunya a partir del dilluns 8 de febrer

Noves mesures contra la Covid-19 a partir del 8 de febrer

Les noves mesures anunciades pel Govern s’aplicaran a partir del dilluns 8 de febrer i duraran, inicialment, 14 dies, fins al 21 de febrer.

 

Activitats socials

 

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

 

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

 

Mobilitat

 

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

 

Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

 

Confinament nocturn

 

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

 

Empreses

 

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

 

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

 

Hostaleria

 

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Activitats culturals

 

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

 

Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

 

Comerç i centres comercials

 

30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.

 

Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.

 

Esport

 

Poden obrir les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones.

 

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

 

Represa de les competicions que donen accés a categories estatals.

 

Activitats recreatives

 

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

 

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

 

Universitats i escoles

 

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.

 

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.

 

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

 

Activitats extraescolars: poden obrir les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.

 

Més informació: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/8-febrer/

Notícies