26—04—2021

Noves mesures contra la Covid-19 a partir del 26 d’abril

S’aixeca el confinament comarcal i es relaxen les mesures de la restauració, el comerç, el culte i l’educació

Noves mesures contra la Covid-19 a partir del 26 d’abril

Avui entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

 

Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions a l’espera que la situació millori.

 

A continuació es detalla tota la informació de les mesures que es prorroguen fins al 3 de maig.

 

Mobilitat

 

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

 

Activitats socials

 

Limitació és de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

 

Confinament nocturn

 

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

 

Empreses

 

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

 

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

 

Hostaleria

 

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Activitats culturals

 

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

 

Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

 

Comerç i centres comercials

 

30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials (inclosa la restauració fins a les 17:00 h) i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

 

Esport

 

Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

 

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents sempre amb seient preassignat.

 

Activitats recreatives

 

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

 

Oberts:

  • Parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.
  • Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% i sense restauració.
  • Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l’aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s’amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l’aforament). Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups.

 

No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

 

Universitats i escoles

 

Universitatsen les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat.

 

Ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.

 

Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

 

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

 

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

 

Font: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/26-abril/

Notícies