28—02—2021

Noves mesures contra la Covid-19 a partir de l’1 de març

L’1 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19

Noves mesures contra la Covid-19 a partir de l’1 de març

Aquestes són les mesures que entren en vigor a partir de l’1 de març i que tindran una vigència de set dies:

 

Activitats socials

 

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

 

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

 

Mobilitat

 

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

 

Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

 

Confinament nocturn

 

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

 

Empreses

 

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

 

Hostaleria

 

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Activitats culturals

 

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

 

Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

 

Represa de les activitats formatives o educatives no reglades i l’esport escolar per a joves escolaritzats a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva.

 

Comerç i centres comercials

 

30% de l’aforament en petit comerç, centres comercials i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.

 

Centres i recintes comercials de més de 400 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima i mesures de ventilació reforçades.

 

Esport

 

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%.

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

 

Activitats recreatives

 

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

 

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

 

Universitats i escoles

 

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.

 

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.

 

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

 

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

 

Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

 

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

 

Font d’informació:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/1-marc/

Notícies