01—02—2021

Nou sistema de control de vehicles al centre del poble

Un sistema d’identificació automàtica de vehicles controlarà el trànsit a l’entrada dels carrers Josep Ximeno, Montsolís i de la Font

Nou sistema de control de vehicles al centre del poble

A partir d’aquest mes, un sistema de càmeres amb identificació de vehicles controlarà el trànsit al centre del poble. Uns semàfors amb la corresponent senyalització substituiran les pilones que hi havia al casc antic i permetran o restringiran el pas a l’entrada dels carrers Josep Ximeno, Montsolís i de la Font.

 

La regulació de trànsit al centre és un tema que sempre ha generat debat entre la ciutadania i això ho demostra el fet que va ser una de les propostes guanyadores dels últims Pressupostos Participatius. Els hilariencs i hilarienques van voler destinar una part important d’aquesta partida pressupostària a millorar el control de vehicles.

 

Aquest nou mètode presenta diversos avantatges. En primer lloc, facilitarà el pas de vehicles d’emergència, si s’escau. En segon lloc, permetrà que siguem més àgils a l’hora de respectar els horaris de tancament i obertura de la circulació. Això era més difícil d’aconseguir amb la col·locació manual de les pilones. En tercer lloc, s’evitaran accidents amb la pilona i els costos de reparació ocasionats. Per últim, la implementació d’aquest sistema automàtic de control serà de gran ajuda quan s’organitzin fires o esdeveniments al carrer.

 

Pel que fa a l’horari, entre setmana i durant l’època escolar, la circulació es permet cada dia exceptuant els horaris del “camí segur”, que coincideixen amb les entrades i sortides a les escoles.

 

També es continuarà restringint el trànsit els diumenges al matí, amb l’excepció dels veïns i veïnes que tinguin un garatge en els carrers afectats pel tancament i que cal que obtinguin una autorització fent arribar la corresponent sol·licitud a l’Ajuntament, de forma presencial o bé telemàticament.

Notícies