20—06—2023

Nou projecte de mentoria amb dones nouvingudes

L’Ajuntament de Sant Hilari en col·laboració amb el projecte Rossinyol de la Universitat de Girona impulsen una mentoria adreçada a dones nouvingudes

Nou projecte de mentoria amb dones nouvingudes

Des de la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Hilari s’impulsa una iniciativa de mentoria pionera a la comarca en col·laboració amb la Universitat de Girona en el marc del projecte Rossinyol.

 

Aquest projecte de mentoria d’acollida a dones nouvingudes respon a la necessitat d’acompanyar a les dones que arriben al municipi i que, per la seva situació social o cultural, poden acabar abocades a
situacions de vulnerabilitat i exclusió social.

 

La finalitat principal és proporcionar suport a les dones nouvingudes que arriben a Sant Hilari Sacalm per tal de vincular-les a l’entorn. Aquesta figura, representada per persones voluntàries del poble, que prèviament hauran estat formades en el tema, forma part del conjunt d’eines d’intervenció de l’acollida municipal i, per aquest motiu, dona continuïtat i enforteix les actuacions que en aquesta matèria es desenvolupen al municipi.

 

Els objectius específics del projecte són:

 

1. Fomentar la creació d’una xarxa de sociabilitat forta i vinculada a la societat receptora

 

2. Facilitar el coneixement de l’entorn

 

3. Promoure l’autonomia personal

 

4. Implicar a la societat d’acollida en aquest procés d’adaptació a la nova realitat de les persones nouvingudes

 

Aquest nou projecte representa una oportunitat per implicar d’una manera directa a persones autòctones en el procés d’acollida i accentuar, així, el caràcter bidireccional d’aquest procés. Suposa també enfortir els vincles de solidaritat entre veïns i veïnes del poble que ajuden a transformar processos d’exclusió en altres d’enriquiment mutu.

 

Aquest acompanyament ha d’adaptar-se a les necessitats i problemàtiques de cada una de les mentorades, atenint-nos a l’heterogeneïtat i diversitat del col·lectiu de dones nouvingudes.

 

La mentoria d’acollida, suposa en definitiva, sumar un recurs significatiu a la tasca que en l’àmbit municipal és dur a terme per acompanyar en el seu procés d’arrelament a totes les dones que arriben a viure amb nosaltres.

Notícies