01—03—2022

No a la guerra

Comunicat de l’Ajuntament de Sant Hilari contra el conflicte bèl·lic a Ucraïna

No a la guerra

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm està compromès amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes. Pensem que la diplomàcia ha de ser la via de resolució dels conflictes. És per això que davant la guerra que des de fa vuit anys mantenen Ucraïna i Rússia, exigim el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes i apel·lem a la comunitat internacional a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

 

Volem també manifestar la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès davant d’aquest atac i amb la ciutadania d’origen ucraïnès que resideix al nostre poble. En aquest sentit, des de l’ajuntament ja ens hem posat en contacte amb entitats i administracions amb l’objectiu de poder donar resposta a les necessitats que puguin sorgir en el nostre territori. Us adrecem aquesta informació per si voleu col·laborar-hi:

 

Atenció a persones:  

  • Les persones que ja estan aquí i no poden tornar a Ucraïna, sense recursos, poden contactar amb el consolat d’Ucraïna que, conjuntament amb el Departament d’Exteriors, estan preparant la seva atenció (telèfon consolat d’Ucraïna a BCN: 934 02 89 56).
  • Les persones que arribin i vulguin sol·licitar algun aspecte vinculat amb refugi poden dirigir-se a l’oficina d’acollida municipal per tal de poder gestionar la seva sol·licitud d’asil.

 

Ajuda humanitària:

  • Les persones/famílies amb recursos residencialsque vulguin acollir a persones o famílies poden escriure a igualtat@gencat.cat o posar-se en contacte amb l’oficina d’acollida municipal.
  • Per a propostes de recollida de materials o diners cal posar-se en contacte amb el consolat d d’Ucraïna a Barcelona: 934 02 89 56.

Notícies