17—03—2022

Neix Viles Termals

L’alcalde assisteix a l’acte de presentació de l’Associació de Viles Termals de Catalunya

Neix Viles Termals

Ahir es va presentar l’Associació de Viles Termals de Catalunya al Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella. Sant Hilari és un dels municipis adherits i l’alcalde Joan Ramon Veciana es va mostrar il·lusionat amb el projecte durant el seu parlament.

 

L’alcalde va parlar de la importància de comptar amb un nombre elevat de pobles i representants del patronat i de la Diputació de Girona i va destacar tant la voluntat política com la feina tècnica: “Si això funciona és perquè la gent dels pobles, tècnics i tothom s’hi implica”.

 

La foto dels participants a l’acte amb barnús es va fer a les termes romanes de Caldes de Malavella. L’alcalde va expressar que Sant Hilari no té tanta relació amb les aigües que curen des dels romans, però sí amb les propietats curatives que el doctor Gravalosa va descobrir el 1879 i que “això va fer que comencés una inèrcia imparable amb l’aigua com a font de vida”.

 

Precisament, “Catalunya termal, font de vida” és l’eslògan de Viles Termals i, relacionat amb la idea que el turisme massiu a Sant Hilari va venir lligat amb el turisme de salut, l’alcalde va instar a “aprofitar els beneficis dels recursos naturals respectant-los al màxim”.

 

L’Associació de Viles Termals de Catalunya neix amb l’objectiu de potenciar els recursos existents per tal de crear coneixement, fer una promoció conjunta i investigar i protegir aquests recursos.

 

A més de Sant Hilari, també formen part de l’associació els següents municipis: Caldes de Montbui, Caldes de Malavella, Caldes d’Estrac, El Vendrell, La Garriga, Les, Montbrió del Camp, Naut Aran, Santa Coloma de Farners, Santa Coloma de Gramenet i Vallfogona de Riucorb. I entre els nous municipis convidats a adherir-se hi ha Sant Climent Sescebes, Baix Pallars, Gandesa i Vall de Boí.

 

 

 

 

 

Notícies