26—01—2022

Musical i llibre per tancar l’Any Jaumet

Els dies 11 i 12 de febrer Veus Alegres i Pilarín Bayés protagonitzaran actes d’homenatge a la figura d’en Jaumet

Musical i llibre per tancar l’Any Jaumet

A punt de finalitzar l’Any Jaumet hi haurà dues activitats d’homenatge a la seva figura. El divendres 11 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre La petita història d’en Jaumet amb il·lustracions de Pilarín Bayés a les 7 de la tarda a la Sala Noble.

 

I l’endemà la coral Veus Alegres oferirà el musical Jaumet, la joguina de Sant Hilari. L’obra es va estrenar l’any 2013 i el Teatre Catalunya tornarà a ser escenari d’aquesta representació dirigida per Jaume Fàbregas.

 

El llibre d’en Jaumet es podrà comprar després de l’acte de  presentació i posteriorment a Can Rovira. Les entrades pel musical es poden adquirir presencialment a Can Rovira i per Internet a través del web entrades.santhilari.cat.

 

Durant l’any passat es va fer una exposició dedicada a en Jaumet, se li van dedicar articles al programa de Festa Major i des de l’Oficina de Turisme han organitzat rutes i una activitat de geocaching.

 

L’Any Jaumet començava el 4 de març del 2021 per celebrar els cent cinquanta anys del seu naixement. Just s’acabava de fer una recerca sobre la data que va néixer, ja que hi havia controvèrsia sobre el dia exacte.

 

Buscant informació a arxius de diferents municipis es va trobar el certificat de defunció de l’Arxiu Municipal de Sant Hilari que acreditava que va néixer el 4 de març del 1871 i el certificat de bateig de l’Arxiu Parroquial que ho confirma:

 

“En la villa de S. Hilario Sacalm diócesis de Vich provincia de Gerona a cinco de marzo de mil ochocientos setenta y uno José Llovateras (…) bautizó solemnemente a un niño nacido a las once de la noche del día anterior, hijo legítimo de Juan Traveria (…)”

Notícies