05—03—2021

Mor Salvador Bosch, el fotògraf de Sant Hilari

Les seves fotos plasmen la història de Sant Hilari i la seva estima pel poble

Mor Salvador Bosch, el fotògraf de Sant Hilari

Salvador Bosch Cornellà va morir ahir, 4 de març, a l’edat de 95 anys. Les seves fotografies són un material de gran qualitat que documenten la història de Sant Hilari. El fotògraf sempre estava al dia utilitzant tot tipus de càmeres i adquirint nous coneixements d’edició fotogràfica. “Un dels seus trets característics és que sempre volia aprendre”, recordava l’alcalde Joan Ramon Veciana en l’homenatge que se li va dedicar per celebrar els seus 90 anys.

 

Bosch era un gran apassionat de Les Guilleries i va ser fundador del Museu Guilleries. Més enllà de Sant Hilari, va immortalitzar paisatges i escenes de la vida quotidiana que han servit per il·lustrar llibres i exposicions de diversos indrets de Catalunya. Va retratar més de tres-mil pobles de tot arreu i era tot un referent en la confecció de postals.

 

L’any 2006 va ser guardonat com a hilarienc de l’any i el valor històric i humà del treball que ens deixa és incalculable. L’Ajuntament de Sant Hilari té molt present tot el que Salvador Bosch ha fet pel poble, tal com explicava l’alcalde en l’homenatge del 2015: “A tots els alcaldes i a tots els pobles els agradaria tenir conciutadans com en Salvador, persones que amb la seva feina, amb la seva perseverança i amb les seves ganes de millora han situat Sant Hilari a un nivell de qualitat molt alt i que han dedicat molts esforços en benefici del poble i, en extensió, de la seva gent.”

 

Notícies