24—10—2020

Millores al cementiri municipal de Sant Hilari

Durant aquest any s’han realitzat diverses actuacions de millora al cementiri municipal de Sant Hilari, sobretot pel que fa a l’accessibilitat.

L’Ajuntament ha previst un seguit de mesures i recomanacions per poder realitzar de forma segura les tradicionals visites de la diada de Tots Sants.

Millores al cementiri municipal de Sant Hilari

L’Ajuntament de Sant Hilari ha realitzat diverses actuacions de millora al cementiri municipal durant els darrers mesos.

 

Una de les actuacions ha estat la construcció de nous nínxols per poder garantir-ne la disponibilitat durant els propers mesos. Per altra banda, l’actuació principal ha estat la construcció d’una rampa que facilita la mobilitat i accessibilitat als diferents espais de l’equipament. Les cacaterístiques d’aquest recinte, situat en un terreny amb important pendent, fan que l’espai es reparteixi en diferents nivells, que fins ara es podien salvar a través d’unes escales, però no permetia l’accés, per exemple, a cadires de rodes, cotxets, etc….

 

A través d’un dels projectes habituals del Consell Comarcal de La Selva,  “treball i formació”, l’Ajuntament de Sant Hilari ha pogut realitzar la construcció d’una rampa que facilitarà l’accés de tots els hilariencs i hilarienques pels diferents espais del cementiri.

També l’entrada principal de l’equipament s’ha modificat per evitar l’esgraó d’entrada i s’ha delimitat amb una petita zona enjardinada.

Ara s’està treballant per iniciar la construcció de columbaris i en l’estudi de l’arbrat.

 

 

Visites segures al cementiri per Tot Sants

 

El dia 1 de novembre és la festivitat de Tot Sants i la tradició marca anar al cementiri a retre culte als difunts. Seguint les recomanacions emeses per Protecció Civil, l’Ajuntament de Sant Hilari adopta també unes mesures que cal seguir a l’hora de visitar el cementiri municipal.

 

Es demana a la ciutadania que eviti les aglomeracions i per tant que limiti, per una banda el temps d’estada al recinte i per l’altra,  la visita a la sepultura corresponent, evitant circular per la resta del recinte. També es recorda que es pot fer la visita qualsevol dia de la setmana en els horaris habituals i no cal esperar al cap de setmana. A més, L’horari del dia 1 de novembre serà de 8 del matí a les 8 del vespre. Es recorda que és obligatori l’ús de la mascareta i l’aplicació de gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del recinte. Per últim, informar que la capella que hi ha a l’interior del cementiri restarà tancada.

 

Agraïm la col·laboració i comprensió de la ciutadania.

Notícies