25—11—2022

Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

L’Ajuntament de Sant Hilari s’adhereix al manifest unitari contra les violències masclistes

Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Més enllà dels actes que s’han organitzat al llarg d’aquesta setmana a Sant Hilari, l’Ajuntament s’adhereix al manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que han elaborat la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i la Delegació del Govern a Catalunya

 

El 25 de novembre ens convoquem per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. La violència masclista té moltes formes i l’impacte en les seves vides depèn, en gran mesura, de la garantia d’accés a drets bàsics per a la seva reparació.

 

De totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. Tot això fa de les violències sexuals un component central del patriarcat. Els moviments feministes d’arreu del món s’han rebel·lat contra aquest poder patriarcal, han assenyalat les causes i les conseqüències de les violències sexuals i n’han identificat les diverses expressions en tots els àmbits en què ocorren (familiar, de la parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític). També han denunciat la cultura de la violació que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones i han generat una onada de sororitat per reconèixer la veu de les dones que denuncien i per acompanyar-les.

 

 

Documents adjunts

Notícies