Dos projectes impulsats per l’Ajuntament de Sant Hilari s’inclouen en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya
Dues iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Sant Hilari s’han inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. De 84 experiències destacades, n’hi ha un parell del nostre municipi.
Un dels projectes que han valorat és l’Sport Night Festival, una iniciativa que respon a la demanda del sector jove d’una oferta esportiva i d’oci saludable. S’obren les instal·lacions esportives per a l’ús dels joves, gràcies a la col·laboració d’entitats esportives locals, com els clubs de bàsquet, futbol i tenis. L’objectiu és proporcionar als joves d’entre 1r i 4t d’ESO un espai de trobada i activitat física no competitiva, amb música i il·luminació atractives. Es destaca l’esforç per escoltar i implicar els joves en la creació i el desenvolupament de l’esdeveniment, de manera que se’ls promou com a agents de canvi. Aquesta iniciativa innovadora abasta nombrosos àmbits com la salut, l’activitat física, l’absència d’alcohol, la música i les relacions personals.
L’altre projecte és el Concurs Punts de Llibre de la Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas, que destaca perquè el jurat de la categoria A està compost per col·lectius poc sentits en altres contextos. En els últims anys, aquest jurat ha inclòs usuaris de l’Associació Montseny Guilleries de persones amb discapacitat i un grup de gent gran de la Residència Sant Hilari Sacalm. Aquesta iniciativa busca empoderar i visibilitzar aquests col·lectius, i assegurar que els punts premiats reflecteixin perspectives diverses, independentment del seu valor artístic.
Al Banc de Bones Pràctiques, l’Ajuntament de Sant Hilari ja hi acumula set propostes: el llibre “Sant Hilari amb veu de dones”, la campanya per l’accés a l’habitatge “Jo llogo”, l’hotel d’insectes com a control biològic de plagues, el transport adaptat per a persones grans o amb mobilitat reduïda, el protocol d’actuació en casos de famílies amb dificultats econòmiques per assumir el cost de l’educació i les dues iniciatives que s’hi han afegit enguany.
Des del consistori fem una valoració molt positiva de formar part d’aquesta llista i ser exemple de bones pràctiques en l’àmbit local.