19—09—2020

Lliurament dels Premis de recerca Josep Moragues a Sant Hilari

Aquest divendres 18 de setembre s’ha fet entrega dels Premis de recerca Josep Moragues, dirigits a alumnes de 4rt d’ESO de les escoles del municipi. Es premia el treball de recerca sobre el patrimoni històric-cultural i científic-tecnològic de Sant Hilari

Lliurament dels Premis de recerca Josep Moragues a Sant Hilari

Un any més, la Sala Noble de l’edifici de la Cooperativa ha estat l’escenari escollit per realitzar l’acte de lliurament de Premis de recerca Josep Moragues. Aquesta edició ha estat marcada per les mesures de prevenció per la Covid-19, però aquest fet no ha impedit que, els premiats i les premiades rebessin el seu reconeixement.

 

Els treballs reconeguts han estat:

  • Les abraçades de Nerea Rojas, Claudia Vicente i Sergi Bonfill.
  • Els carrers de Sant Hilari de l’Albert Testart
  • L’evolució del paper de la dona en la política de Laura Tornés.

 

Els premis de recerca Josep Moragues van dirigits als alumnes de 4t d’ESO dels centres docents de la vila amb l’objectiu de premiar aquells que, amb els seus treballs de recerca, enriqueixin el patrimoni històric-cultural i científic-tecnològic de Sant Hilari Sacalm.

 

Premiar l’esforç de l’alumnat que dugui a terme un treball orientat a promoure la recerca, experimental o teòrica, en qualsevol matèria, tant científica com en els àmbits d’humanitats i de les ciències socials. Enguany es podien presentar treballs en 2 categories diferents:

  • General:  amb temàtica lliure
  • Violeta: amb la temàtica dones silenciades (dones importants silenciades pel masclisme de l’ època en que els va tocar viure)

 

Els treballs premiats són publicats al web de l’Ajuntament i enregistrats a l’arxiu municipal amb la finalitat d’augmentar la informació sobre temes relacionats amb el municipi.

 

Notícies