25—09—2020

L’Hilarienc Nil Solà Berga, subcampió del Campionat d’Espanya BTT XCO 2020.

Gran actuació dels ciclistes hilariencs al Campionats d’Espanya de BTT XCO 2020

L’Hilarienc Nil Solà Berga, subcampió del Campionat d’Espanya BTT XCO 2020.

Valladolid va acollir el passat cap de setmana els Campionats d’Espanya de BTT XCO, en unes jornades marcades per les pluges deixant un recorregut més tècnic del que es preveia  inicialment. Aquest fet va afavorir al corredor local Nil Solà Berga (CC Santvi) ja que les seves qualitats tècniques sobre la bicicleta li van permetre aconseguir la 2a posició i proclamar-se subcampió d’Espanya.

 

En Nil havia estat seleccionat per Catalunya, al ser un dels 4 millors corredors de la temporada en les diferents proves del campionat autonòmic i es va presentar al Campionat d’Espanya en un molt bon estat de forma, tal i com reconeixia ell mateix. “El circuit i les condicions m’agradaven molt, però era conscient que pujar al podi era molt difícil. Des del principi de la carrera m’he trobat molt bé i a falta d’una volta m’he pogut col·locar en 2a posició i aguantar-la fins el final”, va declarar en Nil a l’acabar la cursa.

 

En Nil és un dels 8 joves ciclistes becats pel Consell Català de l’Esport en el Centre de Tecnificació de la Federació Catalana de Ciclisme que té a Ripoll, on compagina els seus estudis de batxillerat amb els entrenaments.

També cal destacar l’actuació en la mateixa cursa d’un altre ciclista local, en  Pau Viladelbosch Hinojo, que va sortir de la posició 82 i va poder remuntar fins a un meritori 25è lloc.

 

Dos esportistes locals que competeixen a l’elit del ciclisme estatal. Enhorabona!.

Notícies