26—05—2020

Let’s clean up Sant Hilari! Campanya de neteja de l’entorn natural

Per celebrar el dia del Medi Ambient, 5 de juny, els divendres a la tarda del mes de juny s’organitzaran grups de voluntaris i voluntàries per fer neteges al medi natural.

Anima’t a participar-hi!

Let’s clean up Sant Hilari! Campanya de neteja de l’entorn natural

El 5 de juny de cada any es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta no és una data triada a l’atzar, sinó que coincideix amb l’inici de la primera Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà celebrada el 1972 a Estocolm. Allà es van fixar les bases perquè el medi ambient comencés a formar part de les agendes polítiques a escala internacional, nacional i regional.

 

Des d’aleshores fins a dia d’avui, s’ha treballat molt però encara ens queda molta feina per fer. Per això, la celebració d’aquesta data és només un recordatori de la importància que té el medi ambient per a nosaltres. Els aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa possible la nostra vida al planeta, no existirien sense l’acció de la natura. A més, la interacció entre tots els éssers vius, la biodiversitat, és el que sosté l’equilibri de la vida, la resistència a les malalties i la mitigació del canvi climàtic.

 

A Sant Hilari Sacalm tenim un entorn natural excepcional que ens aporta molts beneficis per a la salut i el nostre desenvolupament. Per això, cal que observem, cuidem i respectem aquest entorn, que és casa nostra!

Amb aquesta intenció, i aprofitant la inquietud i sensibilitat dels joves del nostre municipi, les regidories de Medi Ambient i Joventut volem celebrar el dia del medi ambient d’una manera activa i transformadora, organitzant quatre dies de neteja de residus en diferents espais naturals del nostre municipi: boscos, rius, senders, etc. Les neteges seran els divendres a la tarda de 16 a 19 h, i el primer dia serà el 5 de juny!

 

La iniciativa està oberta a tota la ciutadania i cal inscripció prèvia a través del formulari, els menors de 12 anys hauran de venir acompanyats. Malauradament hi haurà inscripcions limitades per garantir la seguretat i les mesures de prevenció pel COVID-19. L’Ajuntament facilitarà els mitjans de protecció – mascareta i guants – a totes les persones participants.

 

Per a qualsevol dubte o qüestió pots contactar amb l’organització a través del correu mediambient@santhilari.cat, o bé al telèfon 621 207 227.

 

Anima’t i let’s clean up Sant Hilari!

Notícies